COVID 19 – IPOSTAZE, ROMÂNII NU SUNT RESPONSABILI? 11.03

0
136

MII DE ROMÂNI VOR ACASĂ!

La Vama Nădlac s-au format cozi de zeci de mașini, zeci de persoane s-au revoltat pentru că erau obligate să intre în carantină. A fost nevoie de intervenția jandarmilor. Mulți refuză să rămână în centrele de carantină. L-am auzit pe Băsescu  (B1TV) insistând pentru instituirea”stării de urgență”. Poate că are dreptate. La ora 23,00 (pe 10.03) erau deja 29 de cazuri de infectați.* Italienii imploră oamenii să stea acasă. Spaniolii-și pun pungi de plastic pe cap, deși nu ajută la nimic. Israel impune carantina tuturor celor care intră în țară. * Italia n-a gestionat bine situația. De asta s-au grăbit unii să vină acasă. * Psihiatrul Gabriel Diaconu afirmă că e nevoie de informație și mult tact față de românii care vin acasă. Epidemiologic, măsura carantinei, e foarte corectă, dar trebuie explicată. Oamenii vor acasă, au făcut mii de kilometri și trebuie primiți cu înțelegere, răbdare.

RECOMANDARE FERMĂ: COPIII SĂ NU STEA CU BUNICII

*În plus, dacă tot stau acasă, atunci să NU iasă în parc la joacă!

*La Știrile DigiSport, Raed Arafat a devenit Rafael Nadal. Duduia nu s-a corectat, dar gafa a făcut ocolul lumii și a ajuns și la guvern, așa că L.Orban l-a anunțat (în glumă), azi pe secretarul de stat, cu numele de Rafael Nadal.

*Silviu „da?” Mânăstire „da?”  a pus întrebări bune la B1. Alcoolul băut nu face bine, cum se credea. Cei vaccinați contra gripei, nu-s mai expuși așa cum se vehicula. Dr Ciuhodaru a dat răspunsuri.

VIRUS ELECTORAL

Petre Roman este extrem de vocal privind măsurile guvernamentale  legate  de coronavirus. Omul nu mai e la PNL, a trecut la partidul de buzunar al lui Meleșcanu (cine  seamănă, se adună). La România TV urlă și B. Chireac „specialist în orice”. Este și viceprimarul PSD-ist al Capitalei, care atacă tot guvernul.Viceprimarul care ne-a jignit pe toți în repetate rânduri. Era și Stolojan, tot un fost prim-ministru, care tăcea. Unii vor amânarea alegerilor care sunt la toamnă! Se joacă tare de tot pe virusul ăsta. Ghici cine vrea asta? Tăriceanu și Cristoiu, pe lângă PSD. Toți „medicii” vorbesc despre STAREA SĂNĂTĂȚII NAȚIEI!

Părerea lui Petru Gui din Franța

În Franța, care este în momentul de față mult mai atinsă de coronavirus decât România, guvernul a anunțat de manieră categorică, menținerea alegerilor locale (în două tururi) săptămâna viitoare și peste două săptămâni !
Așa că să „planifici” de acum amânarea alegerilor din toamnă în România, nu poate decât să miroase urât, foarte urât…a PSD !
  • Unii vor să închidă Bisericile de Paști? De unde știu ei că în aprilie vor mai fi probleme?

MAI BATE ȘI FCSB?

FCSB a trecut de U. Craiova cu 4-1 făcând un joc cu mai mult aplomb, cu atacuri multe, dar și cu o apărare șubredă. Oltenii invocă ratările lor, dar unicol lor gol tot dintr-o gafă a adversarului s-a dat. Atmosfera a fost de meci amical, cu zicea și Papură. Andrei Drăguț pune niște întrebări de-a dreptul psihanalitice: „Îi simți temători?”. Cum îl simți pe Andrei Vlad? L-ați încurajat? De ce trebuie să comenteze Naum orice spun steliștii la flash-interviu nu pot înțelege. Nici nu e corect profesional. Cel comentat nu te aude, nu poate da replică. Vintilă a spus ceva important. Olaru a plecat cu pometele spart, iar adversarul n-a primit niciun cartonaș! Niciun comentator n-a spus ceva despre acel moment, deși e grav.* Din nou Naum face orice ca o victorie să pară un accident.

*Iar intervine Becali. De ce n-a dat Kovacs roșu? Naum se face că plouă, că vedem mâine cu Ion Crăciunescu. Pe bune? Dar nu arbitrează el și colegii săi ”superiori” de fiecare dată?  Acum nu mai pot? Mai nasol a fost faptul că analiștii din studio, Ilie Dumitrescu și Gabi Balint, n-au considerat că lovirea unui adversar cu capul, scos de pe teren cu fractură, nu aducea după sine niciun cartonaș! Trist. S-au frânt coloanele verticalității?

*Becali afirma că el crede că Petre nu e bine pregătit, din acest motiv n-a jucat.Oricum va fi ce vrea Dumnezeu. Nu-i așa? Toate întrebările lui Naum stupide (cu dacă și oare) par să țină de o tragere de timp, că trebuie să vorbească un număr de minute, prin contract. Mă trageți de limbă? Când răspunde, cu chiu cu vai, nesimțitul Radu „interesant” Naum îl contrazice.*Dacă Bairam dădea gol, ați fi câștigat? a fost întrebarea jurnaliștilor minunați pentru Vintilă.

Mă mir că există îndoieli la faza în care se impunea ROȘU. Domnii din studio chiar nu le au cu fotbalul? Ilie Dumitrescu zice că nu era de roșu.  Vedeți mai jos ce a zis luni marele arbitru. Voi ce treabă aveți acolo, dacă tot vi se cer opiniile? Încă puțin și aflăm că trebuia să fie egal. Arbitrii au tras pentru FCSB? S-au predat oltenii, s-au dat bătuți? Asta sugerează Naum. Nu e grav?

După meciul vizionat, câștigat de Steaua cu 4-1, Naum vorbește la 23,47 tot despre Dinamo, unde se petrec acte indisciplină. Nu se știe dacă erau înainte, sau după meci. Marele Naum dă întâi știrea și apoi spune că nu se știe când au băut băieții. ”Incoată”, Naum se dovedește inept! De ce ne-ar interesa pe noi ce s-a întâmplat la Dinamo în culise, după un meci al Stelei (cu trei foști Steliști în studio)?

Și a venit luni seara (9.03) Crăciunescu la Naum. Unele faze le-a explicat altfel decât se vedeau. Chiar diferit de ce vedeau ceialalți invitați ( G. Balint, Narcis Răducan).Dar la acea procedură de body-check semnalată și de mine, a zis că era 11 metri, în timp ce ”superiorii” de la microfon au zis că n-a fost absolut nimic. La meciul Astra- Botoșani. Tot ne-am nimerit puțin.La un offside banal la meciul de la Iași a fost consens. Era pentru Dinamo.* La FCSB trebuia să fie roșu, așa cum am zis. Craiova juca în 10 tot meciul. Ar fi dat și un 11 metri pentru Craiova, spre bucuria lui Naum. Oricum, analiza fazelor nu ajută la nimic, dacă explicațiile sunt atât de alunecoase, inconsistente, inconsecvente, neargumentate.Ține mult de simpatiile lui Crăciunescu față de unii arbitri și de supărările lui cu unii șefi de club.

CFR n-a bătut Gazul la Mediaș. 0-0 dar a umilit un jucătorde 18 de ani. L-a scos după 24 de secunde din teren. Dacă pentru Petrescu asta e forma de protest față de o decizie abuzivă a FRF, atunci e clar că nu-și iubește jucătorii. Are dreptate că e aiurea să anulezi goluri înscrise, să înjumătățești puncte, dar parcă știa asta și la început de campionat, nu? Faptul că oamenii Ligii înghit orice aberație burlănească, arată cât de subțire e patronatul din fotbal.

BRAVO FLORIN PRUNEA!

L-a rugat pe Dan Filoti (9 martie, 10,30) să vorbească normal, adică mai tare, ca să audă, el fiind la telefon! Dezminte cele spuse de aseară de Marele Naum. El a dat știrea că s-a băut, că au fost femei la jucătorii dinamoviști la Iași. Prunea e revoltat și susține că nimic nu e adevărat. Cine ar fi avut interes să lanseze astfel de zvonuri? Ce mare performanță are Dinamo în ultimii ani? Uhrin a plecat de la echipă, dar încă nu se știe cine va veni în loc. Omul s-a plâns că strategia echipei era turnată în presă de unii jucători. De asta au pierdut atâtea meciuri? Suporterii vor avea un rol important, mai ales că au dat și mulți bani.Revin la Șușotilă. Vorbește enorm deși are trei invitați. Stau mereu cu mâna pe volumul de la telecomandă.

PANCU DEMIS DE LA RAPID

Pleacă antrenorii când huiduie galeria? Dacă nici Pancu nu e un rapidist autentic, atunci cine? A fost înjurat, jignit de proprii suporteri, dacă-i putem numi astfel. Încet, dar sigur, rapidiștii adevărați pleacă de lângă echipă.Șumudică (antrenor în Turcia) s-a arătat revoltat de atitudinea tribunei, dar și de decizia conducerii clubului. La DigiSport, Filoti l-a luat cu ”Ce faci? Cum ești? ” la telefon, apoi a vorbit mult, iar Pancu a tăcut. Săracul e deprimat, a și spus că a plâns ieri. El va susține echipa și de acum încolo. Va fi suporter toată viața. E supărat că cineva din club le-a cerut jucătorilor să piardă ca să poată să-l dea afară pe Daniel. Echipa încă are șanse la calificare, afirmă el.Recunoaște că a avut 2-3 jocuri mai slabe, dar știe că a fost vânat. A vorbit foarte frumos despre jucătorii săi. Un pătimaș cum rar am văzut. Respect 100%.

MĂ BUCUR PENTRU RĂZVAN LUCESCU

Îi merge bine la Al Hilal, n-a pierdut de 16 meciuri, iar recent a fost clasat pe locul 10 al antrenorilor lumii din ultimul an!

 

Rareș Bogdan invitat la Realitat Plus, unde gazdă e Oreste. Amuzantă situație. Oreste îl roagă pe Rareș să promită că va reveni. Tot acolo Oreste (pe 10.03) i-a invitat pe Cristian Diaconescu, Grigore Cartianu și Costin Georgescu iar dezbaterea a fost utilă. Amuzant a fost că Oreste și Badea (A3) s-au nimerit concurenți la tronsonul de după 23,30…

 

După lungi și plictisitoare momente cu Răzvan și Dani (vorbeau despre zodii, căutau să fie funny, dar era ceva greu de povestit) a urmat un moment care mi-ar fi plăcut. Doi copii, cu garda foarte nasoală, total inestetică, făceau (se presupune) demonstrație la sabie. Promovau un sport frumos, special.Nu tu o fandare elegantă, nu tu un schimb rapid, care e spectaculos. S-a bifat momentul. Nea Dani e tare plictisit de rolul de moderator. Dar cine-l obligă? Dacă v-a pierit cheful (după atâția ani de matinale e de înțeles), nu vă forțați, domnilor. Se simte, transmiteți acasă un spleen imens.

O.M.S. a declarat existența PANDEMIEI (e știrea serii de 11 martie) 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here