CU TRENUL

0
53

tren bucuresti constanta aN-am fost de mult cu trenul. Nu mai stiam cum e cu mafiile taximetrelor din jurul Garii. Clasa I din 2016 seamana cu vagoanele de a doua sau locale din anii 70. Ajungi in aproape trei ore la Constanta si asta e partea bună. Confort nu exista, zeci de voci se aud intr-un vagon conceput contra  călătorilor. Aerul rece te ingheață si nu-l poti închide. Spatiu meschin, nu poti intinde piciorele. Gara din Constanta, o alta surpriză neplăcută. De la linia a 4-a cobori pe vreo 30 de trepte abrupte, nereparate de decenii. Dedesubt mizerie, miros oribil, ofertanții de cazare si taxi te luau de acolo. Care înjură, protejați de jandarmii din zonă. Nici nu puteai folosi un troller. Puteai, dar nu cu roti. Revenim la valiza de mână ?Eu am făcut naveta București-Constanța doi ani, când lucram la Policlinica din Constanta (1975-1977). Atmosfera mi se pare acum mai apăsătoare, chiar dacă sala mare a gării e renovată, zugrăvită si are câteva spații comerciale care vând aceleași produse. Poarta unui  oraș cu imens potențial turistic trebuie să arate altfel. Habar n-am cine e primar, dar ar trebui să facă curat și în jurul Gării. Mă refer și la factorul uman din zonă.
Am mai încercat o tură, tot până la Constanța. Cu bilet cumpărat din timp. Dau să ocup locul indicat și descopăr că locul numărul 61 nu există!!! Pur și simplu nu exista în vagonul de clasa I! Nenea conductorul a dat un telefon și a aflat că pot sta pe 62, dacă a dispărut un număr. Întâmplător era liber. Când dai 89 de lei pe o călătorie, meriți condiții și siguranță. Nu înțeleg de ce au desființat bărulețul care avea un spațiu amenajat în vagon. Vagon care, altfel, arăta bine. Sigur că oamenii ar fi consumat câte ceva răcoritor, cafea în cele 2-4 ore de drum. CFR continuă să fie anacronic! Anunțul cu linia la care urma să fie trasă garnitura s-a făcut cu 10 minute înainte de plecare. Și dă-i alergări, slalom, ca să ajungi la vagonul doi…că nu-ți spune nimeni cum e numerotarea!
Partea bună e că ajungi foarte repede la mare, fără emoții. Poți să și dormi dacă nu vorbesc toți în vagon. Am ales de fiecare dată curse matinale. Comparând cu un drum cu mașina, cred că voi fi mai tentat de tren și de acum încolo, sperând că se vor remedia neajunsurile semnalate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here