Nu credeam că voi vedea oameni ieșind în stradă pentru un ministru instalat acum 4-5 luni! Și ministrul culturii! Când a avut timp să se facă atât de iubit, atât de util? Și dacă e bun, de ce nu e lăsat acolo? Situația de la Operă nu ține de ministru. Am citit multe materiale. Acolo e un cuib de defecți, de xenofobi, de neprofesioniști. Dacă n-au putut rezolva problemele între ei, dacă pensionarii vin și incită la luptă împotriva străinilor, dacă se fac ședințe ca pe vremea PCR, d-alea cu aplauze prelungi, dacă se interzice intrarea unor colegi în clădire și mai ales dacă se suspendă vreo trei spectacole la care s-au vândut bilete, atunci acolo se impune curățenie generală! Chiar așa, se plâng de bani și se lipsesc de sumele serioase care vin din vânzarea biletelor? Să ironizezi o artistă care a trăit în afara țării, doar pentru că are accent și că se exprimă mai greu în limba maternă, mi se pare suprema măgărie. Practicată și de deontologul C.T.P. Ca să faci balet de nivel mondial nu ai nevoie de studii lingvistice, în schimb ca să ajungi parlamentar sau ziarist ai nevoie de vorbire și scris perfect, dar mai ales de MORALĂ! De ce s-a amestecat și Președintele în acest scandal? Executivul nu e independent? Cioloș pare depășit de situația de la Operă, dar atunci trebuie să-și caute alt job. A fost la Operă și vicepremierul Dâncu. De ce nu-l dă pe el afară? Iată câte semne de întrebare generate de o INSTITUȚIE DE CULTURĂ POLITIZATĂ DE PREA MULTE ORI!
În Evenimentul Zilei de astăzi (28 aprilie), o pagină este dedicată acestui scandal. Înainte de a semnala câteva extrase din articol, pot spune că l-am văzut la Digi24 pe Ministrul Vlad Alexandrescu ale cărui explicații și argumente mi s-au părut de bun simț și echilibrate.
Ioan Holender, românul care a condus Opera din Viena timp de 20 de ani: „Opera nu este un sanatoriu, în primul rând trebuie să mulțumești publicul… Holender a mai declarat că nu ar trebui tolerate nici refuzul artiștilor de a juca și nici pretențiile unora pentru salarii egale”.
Printre titlurile citate de EVZ din New York Times se află și următorul: „Nucleul dur o face pe Cojocaru să plângă”. Alt titlu: „Compania română de balet își pierde vedetele”.Autoarea articolului din EVZ, Simona Ionescu, crede că ministrul trebuia să rezolve problemele ivite între gruparea balerinilor lui Johan Kobborg și gruparea artiștilor și personalului tehnic.
Articolul semnalează și numeroase scenarii care au la bază persoane fără valoare, dar cu pile importante, iritate de faptul că dl Kobborg le vorbește în limba engleză.
- HOLBĂRI ADUNATE ÎN WEEKEND. 28.05. - mai 29, 2023
- AROGANȚĂ DUREROASĂ DE CAMPION! 24.05. - mai 24, 2023
- GÂNDURI DE NEFANATIC 22.05. - mai 22, 2023