Damian Drăghici la Psihologul Muzical (ediția 880 – 28.09.2019)

0
198

Pe 28 septembrie, Damian Drăghici a fost invitatul lui Andrei Partoș la „Psihologul Muzical” (Radio România Actualități). Cei care au ratat această ediție, pot asculta fragmente filmate în timpul emisiunii. De asemenea, aveți mai jos și o parte dintre mesajele primite prin sms.

 

Mesaje și înregistrări din timpul emisiunii:

Marius, metalfan Ah, ce mă bucur pentru Alice Cooper!

Cristi, Olanda Mulţumesc pentru Jennifer Rush! O super ediţie cu un invitat pe măsură! Mulţumesc!

Patricia, Sao Paulo Andrei…. aici nu pot să fiu de acord. Suntem în era multimedia. Radioul trebuie să ţină pasul cu timpurile. Imaginea nu mai este un moft, e chiar un must. Deci, trebuie ţinut cont de acest lucru.

Vicky Au fost chiar două interviuri cu Dan McCafferty şi ambele au fost bestiale! Mă bucur să îl aud!

Liviu Nu! Nu! Nu! Pur şi simplu nu poţi măcelări piesa lui Freddie! Băiatul nu are voce pentru asta!

Irina Freddie nu poate fi egalat. Nici nu ar trebui să se atingă nimeni de piesele Queen.

Teddi, Londra Nu înţeleg nevoia unora să caute într-un cover originalul. Nu despre asta este vorba.

DarkAngel Mie mi-a plăcut coverul după Queen. E drept că mie mi-a plăcut şi I Want It All cu Roger Daltrey la voce şi când am spus asta prietenilor mei, aproape că n-au mai vorbit cu mine. Evident, ei susţineau că Daltrey nu are voce bună, dar mie mi-a transmis.

Magda Andrei… nu ai cum să nu faci comparaţie între un imitator şi original. Eu ştiu că Sons Of Apollo este un super grup. Le recunosc valoarea individuală şi de grup. Dar unii pur şi simplu n-ar trebui „atinşi”, sunt prea mari, prea perfecţi, prea minunaţi.

Nicu Andrei, îţi explic de ce unele coveruri nu vor prinde niciodată. Sunt unii artişti care au compus şi au scris propriile versuri şi au transmis un mesaj prin modul în care le-au interpretat. Uită-te de exemplu la Dylan. Nu-i o voce mare. Cântecele lui sună mult mai bine cântate de alţii, dar deşi muzica e mai bine interpretată, deşi vocile lor sunt mai bune, niciodată nu vor transmite mesajul aşa cum o face el. Nu au cum. Mereu simţi o diferenţă. Aşa e şi cu Patti Smith, şi cu Tom Waits şi cu Freddie Mercury. Încercările sunt sortite eşecului din start.

George, Los Angeles Nu pot să fiu de acord cu dl Nicu. Nu pot! Aşa cum pune dumnealui problema, practic îmi neagă şi mie dreptul să cânt în baie piesele preferate doar pentru că nici n-am voce suficient de bună şi nici nu pot interpreta ca originalul… Deci nu e corect! Ar însemna să îmi anulez una dintre cele mai mari plăceri: cântatul în baie!

Simona, metalfan Când spui că sunt unii artişti de care e bine să nu se atingă nimeni pentru că oricum nu pot egala originalul, înseamnă că îi condamni practic la uitare. De ce să nu ajungă şi la publicul tânăr muzica lor?

Sanda Ei, nuuuuu… Prince era de Top 20, dar… pe bune?! E prea sus! Pink Floyd e supra-apreciată. Pe bune. Din top 10 nu trebuiau să lipsească The Beatles, Stones, Doors, Zeppelin, Sabbath….

Manowar fanatic Mie mi-a plăcut până acum ce am ascultat, mai puţin GNR. Eu i-aş fi putut lăsa sub locul 20. Nu am înţeles niciodată de ce i-a băgat industria în faţă, au pompat o grămadă de bani în trupa asta. E peste puterea mea de înţelegere.

Cristina, metalfan Oameni buni, nu mai ştiţi să vă bucuraţi de nişte cântece frumoase! Dacă aţi fi vrut să ascultaţi unele piese clasate mai jos de locul 20, atunci le puteţi solicita şi le difuzează Andrei. Chill, people! Lets be good neighbours!

Playlisturi:

 

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here