Dee Snider îl contrazice pe Gene Simmons: „Mogulii caselor de producție au ucis modelul industriei muzicale, dar rock-ul nu a murit”

0
85

Dee Snider, frontman-ul formației Twisted Sister, îl contrazice pe Gene Simmons, carea declarat săptămâna trecută că „rock-ul a murit”.

 
Săptămâna trecută, liderul formației Kiss, a spus că rock-ul a fost ucis de cei care au refuzat să investească în viitoarele generații de artiști. După ce în urmă cu câteva zile, Robert Plant și Rikki Rockett (Poison) și-au exprimat opiniile despre acest subiect, iată că a venit rândul lui Dee Snider să vorbească.
 
Snider susține că muzica are un viitor bun indiferent de problemele cu care se confruntă industria. Iată ce scrie Dee Snider pe pagina sa oficială de Facebook: „Deși îl respect foarte mult pe Gene, cred că de data asta greșește. Acel model de industrie muzicală care ne-a ajutat pe noi și pe Kiss să devenim trupe de succes, a murit cu siguranță. Dar rock-ul, rock’n’roll-ul este cât se poate de viu. Trăiește prin rețelele de socializare, pe străzi, în cluburi, în săli de concerte și pe stadioanele din lumea întreagă. Iar trupele care abordează acest gen muzical  sunt cât se poate de autentice pentru că acești artiști cântă rock dintr-un singur motiv: îi reprezintă această muzică, iubesc rock-ul. În ultimii ani am fost la numeroase concerte rock și am văzut o mulțime de trupe noi care entuziasmează publicul când urcă pe scenă. Privindu-i și ascultându-i am înțeles că rock-ul e pe mâini bune. Sigur că nu seamănă cu atmosfera de la concertele rock de acum 50 de ani, dar „focul” arde la fel în sufletul noii generații de rockeri”.
 
Simmons a dat vina pe adolescenții de 15 ani, care în loc să cumpere albume, preferă să le descarce ilegal, „omorându-și” astfel muzica preferată. În schimb Dee Snider dă vina pe mogulii lacomi din orașele mari: „Nu, nu e vina puștilor de 15 ani (ca să-l parafrazez pe Gene) că a murit gâsca care făcea ouă de platină. Este vina mogulilor de la casele mari de producție care și-au făcut singuri un ștreang de mătase cu care să se spânzure. Ei au profitat de consumatori și de artiști și i-au determinat pe oameni să caute alte soluții pentru a intra în posesia muzicii preferate. De exemplu, să ne amintim cum a fost când casele de producție au decis să introducă pe piață noul format: CD-ul. Ni s-a spus că trebuie să plătim mai mult pentru că este tehnologie nouă și aveau nevoie de infrastructura necesară pentru a le produce. Consumatorul i-a crezut, pentru că explicația oferită era una logică, așa că a acceptat să plătească pe un CD $18.98, în loc de $7.99 cât plătea înainte. Vă amintiți de asta?
Dar când infrastructura a fost gata și când costul pentru producția CD-urilor a scăzut sub un dolar, casele de producție au scăzut prețurile la vânzare?? În niciun caz!! Nu au făcut ceea ce era normal să facă, ceea ce era corect să facă. Mogulii au preferat să se bucure de câștiguri mari, făcute într-un mod bolnav. Ei bine, acum s-a strâns lațul și pentru ei. Pentru că în momentul în care publicul și-a dat seama că este furat a căutat soluții alternative pentru a intra în posesia muzicii preferate. De fapt, puștii de azi au procedat la fel ca generația Woodstock, doar că impactul de azi a fost mai mare, mult mai mare, datorită Internetului.
Este greu să trăiești din rock ‘n’ roll? Cu sigurață. Așa a fost mereu și așa va fi și de acum înainte. Vor câștiga rockerii la fel de mulți bani ca înainte? Probabil că nu. Dar acest lucru nu îi va opri. Pe ei îi motivează dragostea pentru artă, iar rock-ul va continua să trăiască și să câștige fani.
În concluzie: Mogulii de la casele de producție au ucis vechiul model al industriei muzicale, dar Rock ‘n’ Roll-ul nu a murit!!”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here