Du-te, Dică, să fii siglă!

0
95

sursă foto: gsp.ro
sursă foto: gsp.ro

Articol de Maria Andrieș publicat în GSP
Adus din Liga a 3-a, de la SCM Piteşti, Dică are o misiune delicată la FCSB. Nu doar pentru că e „principal” neoficial. Oficial, e antrenor secund. Sau că va beneficia de libertăţi limitate, la locul de muncă. E risc asumat.
Despre tehnicienii angajaţi de Gigi Becali se ştie că stabilesc programul de pregătire şi conduc antrenamentele. Mai departe, încep bârfele şi soneriile de mobil. Listele cu dorinţe de mercato nu au rost. Campania de transferuri se desfăşoară, deja, ca de obicei: ceva între expoziţie de capricii şi vânătoare de chilipiruri. Chit că patronul o dirijează de pe cai mari, speculativi.
Antrenor de coadă la ghişeu
Ce vrea Dică, la ce lot visează, asta e prea puţin important. Obiectivul FCSB în cupele europene e cel clasic, neschimbat: banii de la UEFA şi din bilete. Pentru asemenea ţintă nu e nevoie de întăriri. E nevoie însă de tribune pline. Recentul botez cu hârtie, oficiat de FRF, şi anii de procese cu Armata au subţiat ataşamentul suporterilor.
Greu să convingi mulţimile că numele e o simplă etichetă, când e vorba de numele Steaua. Totul pe lumea asta, iar tricourile fotbaliştilor nu fac excepţie, totul vine cu o ideologie. Steaua nu e doar Steaua, e „Steaua care nu se refuză”, „e numai una”, la care visai de mic”. Cum nimeni semnificativ n-a mărturisit că şi-a dorit, încă din fragedă pruncie, să joace la FCSB, se impunea urgent o relansare, o redefinire. O ancorare fermă în memoria afectivă a galeriei.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/06/14/du-te-dica-sa-fii-sigla/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here