După Neil Young, și Joni Mitchell îşi retrage muzica de pe Spotify. James Blunt reacționează și el

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
197

După Neil Young, și Joni Mitchell îşi retrage muzica de pe Spotify. James Blunt reacționează și elJames Blunt a ameninţat că va lansa muzică nouă pe Spotify, în semn de protest faţă de podcast-ul lui Joe Rogan. Cântăreaţa de muzică country Joni Mitchell protestează și ea. A anunţat vineri că a decis să îşi retragă muzica de pe Spotify din cauza „minciunilor” privind COVID-19 promovate de această platformă de streaming prin intermediul podcast-ului lui Joe Rogan, urmându-l pe Neil Young, care a luat această decizie cu câteva zile înainte, informează AFP.

La începutul acestei săptămâni, Neil Young a cerut să îi fie eliminată muzica de pe Spotify, după ce a scris o scrisoare deschisă în care spunea că podcast-ul lui Joe Rogan „răspândeşte informaţii false despre vaccinuri”.

„Pot avea ori pe Rogan, ori pe Young. Nu pe ambii”, a scris muzicianul. „Cu aproximativ 11 milioane de ascultători per episod, JRE, care este găzduit exclusiv pe Spotify, este cel mai mare podcast din lume şi are o influenţă extraordinară. Spotify are responsabilitatea de a atenua răspândirea dezinformării pe platforma sa”, a declarat artistul, citat de New Musical Express.

Joi, platforma a scos toate piesele lui Young, acesta pierzând 60% din veniturile sale din streaming.

I s-a alăturat şi Joni Mitchell, care a spus că îşi va scoate catalogul de pe Spotify „în solidaritate cu Neil Young”, potrivit Mediafax.

Şi James Blunt s-a alăturat protestului, făcând-o însă în felul său unic.

„Dacă Spotify nu îl elimină imediat pe Joe Rogan, voi lansa muzică nouă pe platformă”, a scris artistul pe Twitter.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/showbiz/dupa-neil-young-si-joni-mitchell-isi-retrage-muzica-de-pe-spotify-james-blunt-reactioneaza-si-el-1820337

Știrea originală: https://www.cbsnews.com/news/joni-mitchell-neil-young-spotify-protest/

https://www.washingtonpost.com/lifestyle/2022/01/30/spotify-protest-nils-lofgren-neil-young-joe-rogan/

https://edition.cnn.com/2022/01/29/entertainment/joni-mitchell-spotify-vaccine-misinformation-scli-intl/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here