E VREO REŢETĂ CONTRA NESIMŢIRII?

0
36

question-exclamation-markÎntrebarea mea e retorică, fireşte. Am scris de mai multe ori despre felul în care e administrat acest bloc. De fapt scara. Individa care se ocupă de asta n-a dorit să-şi dea demisia deşi am rugat-o de câteva ori pentru că se plângea de „dificultăţile muncii ei”.E o fost arhitectă, care ştie multe şmecherii. De la o vreme individa, care locuieşte deasupra aparatmentului meu, are nepoţi. Iniţial nu avea nici copil, dar a înfiat unul mare. Frumos din partea ei. Ei bine, şi-a adus nepoţii în vizită prin 20-21 decembrie şi n-au mai plecat vreo 10 zile. Poate or fi lipsit nişte ore. În fiecare zi, în fiecare noapte am auzit zgomote, pocnituri, tras de mobilă, alergături, obiecte scăpate pe gresie (are în toată casa). Orele, afişate şi impuse tot de ea, pentru a se păstra linişte în bloc, n-au mai contat! Într-o seară, la 23,45  l-au trezit pe cel mic, care s-a speriat efectiv de zgomotele venite de sus. Vecina de sus şi-a închis telefonul ca să n-o deranjeze nimeni, aşa că a fost nevoie ca mama celui mic să meargă la uşa ei. Femeia a răspuns cu aroganţă, obrăznicie chiar. Că aşa sunt copiii. Adică ai ei. Noi n-avem drepturi, ci doar obligaţii. Ea n-a declarat număr mai mare de persoane în bloc, n-a respectat programul propriu, impus proprietarilor, şi tot ea avea gura mare. De ce n-am urcat eu? Pentru că nu mă puteam abţine şi cine ştie ce spuneam, ce făceam, iar cel mic era foarte agitat în casă. A fost foarte greu să adoarmă după acest moment. Numeroase dupăamieze le pierde, ratează somnul din cauze asemănătoare. Şi asta se întâmplă de când s-a născut el.  Preşedintele Asociaţiei (e mult spus, pentru că n-au existat alegeri, nici adunări generale de peste 5 ani) e mână-n mână cu ea. Femeia e salariata noastră, dar n-o putem trage la răspundere. El e un nemernic fără coloană, tînăr pensionar, care mimează rolul de bun samaritean, care evită conflictele, evită să facă orice ar putea deranja activitatea balenei (n-am nimic cu supraponderalii, dar am cu nesimţiţii)  de la etajul 6! Ca să aveţi tabloul complet, vă spun că vietatea m-a inundat de 11 ori de când locuiesc în acest bloc de mormoloci. Am ajuns aici pentru că n-am avut de ales. Din 1995. Tot ce fac cei doi în tandem (preşedinte-administrator) e abuziv faţă de noi, dar oamenii tac. Nu pot înţelege de ce! Sigur, numai eu locuiesc la etajul de sub ea, dar ea umflă cheltuielile, nu respectă dorinţa noastră de a nu da 26-27 de grade indiferent de anotimp, refuză să justifice sumele consumate pentru reparaţii de tot felul,   nu vrea să rezolve subsolul adesea sursă de infecţii, gazdă bună pentru şobolani sau oamenii străzii, îi dă mână liberă femeii de servicu (care-i face curat ei în casă) şi aceasta mimează spălatul pe jos prin aruncarea găleţii cu apă şi detergent…
Mai există un aspect enervant în convieţuirea cu aceste specii. Femeia de serviciu aruncă sticle şi borcane prin tubulatura ghenei la ora 6,00 spre 7,00! Vă daţi seama ce zgomot fac? Se trezesc doar cei care locuiesc pe acea parte. Culmea e că există posibilitatea folosirii unor pungi mari transportate cu liftul! Am întrebat de ce se procedează astfel, iar administratora, marea protectoare a făptaşe,i mi-a spus că nu prea mai sunt pungi (cheltuieşte milionul în fiecare lună pe” materiale”) şi că verifică (cu zeci de sticle!) dacă tubulatura nu e obturată! E bună asta, nu?
N-am aflat cui trebuie să-i adresez memoriu, cerere, sesizare! Mă uitam la norvegieni. Ce simplu e acolo. Faci o sesizare, un denunţ că X îşi bate copiii şi Statul vine şi îi duce de acolo, apoi face, sau nu, o anchetă.Între timp plasează copiii în diverse familii care-şi doresc, dar nu pot avea. Frumoasă democraţie. Dar când nişte adulţi abuzează sub toate formele de timpul şi spaţiul altora (inclusiv copii), nu e nimic de făcut ? Un sfat bun m-ar ajuta!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here