EUROVISION. Adi Manolovici, un "academician" al rockului, vrea lumină şi curăţenie la TVR

0
15

Adi Manolovici aMai sunt şi artişti, creatori care se implică în soarta muzicii româneşti pe plan internaţional.
Aşteptăm opinii.
 
Draga echipa de Profesionisti !
A mai trecut un an. S-a mai terminat un Eurovision. Urat. Pentru noi, evident !
Nu credeti ca ar trebui sa va faceti bilantul, in cadrul TVR-ului, sa analizati… „ce nu merge bine, ce incomodeaza” ?
Din punctul meu de vedere (un simplu contribuabil), clasarea pe locul 15 este un dezastru national.
Dupa reprezentatiile de succes ale ultimilor ani cu Luminita Anghel, Mihai Traistariu, Paula si Ovi, sa avem o cadere de peste 12 locuri ? Ce nu merge bine ?
Sa fie piesa trimisa ?
Hai sa fim seriosi, si sa gandim un pic. Tu ca tara nu poti trimite o piesa originala, care sa nu fie acuzata ca ar fi copiata dupa o alta ? …si pe bune, din toate cele 200 de piese inscrise la preselectie, tocmai pe aia ati trimis-o ? Cine era in juriu cand s-a decis alegerea acelei piese ? Juriul nu stia de asemanarea cu piesa trupei Delirious ? Nu mai erau si altele care sa fie demne de Eurovision ? Hotaram o piesa doar in functie de notorietatea artistului care o interpreteaza ? De legaturile lui cu juriul ?
Sa fie oare o intamplare sau o comanda a unor personaje care inca hotarasc destinele noastre, mai ales in concursurile internationale.
Sa fie modul in care ati ales piesa ?
Juriul sa fie oare de vina ?
Pai cum ati ales voi juriul ? Pe baza caror criterii ? De performanta ?…de notorietate artistica ? de realizari multiple muzicale ? de cumetrie ?
Si daca tot l-ati ales, de ce pe intuneric ? Adica noi artistii care participam la preselectie nu trebuie sa stim si noi cine ne judeca piesele ? Care sunt criteriile, normarea artistica ? Punctajul ? Clasamentul pe note ?
Ceva pute in organizare. Si pute rau. Duhneste.
Ar mai fi multe de spus dar ca o concluzie:
Parerea mea este ca echipa Eurovision Romania din TVR sa isi prezinte demisia si sa isi ceara public scuze pentru esecul, dezastrul si umilinta la care am fost partasi in calitate de cetateni la deciziile eronate pe care le-au luat in numele nostru.
Este daca vreti, ca-n fotbal. Vine un antrenor cu echipa lui, cu secund, maseor, preparator, antrenor cu portarii, etc. si isi propune un obiectiv. Daca nu il realizeaza, pleaca atat el cat si echipa lui !
„Profesionistilor” ! Dati-va demisia in grup ! Locul 15 este jenant si mi-e rusine cu voi si cu ce-ati facut pentru Romania anul acesta !
P.S.1 In atentia Conducerii TVR:
Propun deasemeni schimbarea Regulamentului Concursului Eurovision Romania, a regulilor aberante de cedare a drepturilor intelectuale, o mai mare transparenta a selectarii pieselor, a jurizarii, o democratizare in ceea ce priveste alegerea juratilor, o pondere mai mare din randul adevaratilor profesionisti, oameni de radio, de cultura si arta, adevarati profesionisti, mai putin artisti in juriu ( care se stie…, sunt partinitori si au conflicte personale cu x, y si z din breasla muzicala fiind subiectivi de multe ori), mai putine personaje controversate.
P.S.2 Sondaj pentru contribuabili:
Ce credeti ? Veti vedea o asumare a dezastrului echipei Eurovision Romania din TVR ?
P.S.3 Dati share, va rog. Poate ajunge si la urechile „profesionistilor” din TVR, a juratilor si a cumnatilor. Altfel riscam la anu’ sa ajungem pe locul 28 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here