Evandro Rossetti la Psihologul muzical (ediția 765 – 27.05.2017)

0
184
Evandro Rossetti

Din 7 mai 2011 a trecut ceva timp. Evandro Rossetti a mai fost în România, dar de data asta și-a făcut timp și pentru ascultătorii emisiunii. Are o serie de piese noi, are piese din trecut nepublicate. În Italia n-a avut multe ocazii pentru a cânta, dar acolo muncește la propriul cabinet de stomatologie. Deși locuiește la Roma, e fericit că Juventus Torino e campioană, nu are o părere prea bună despre SanRemo din ultima vreme, nici despre cum e promovată muzica italiană la posturile de radio din țara sa. A intervenit telefonic Andrei Păunescu, alături de care a cântat de multe ori, chiar și pe 25 mai într-un club bucureștean. Evandro a povestit mai multe despre cariera sa artistică, despre plecarea în Italia. Ne-a oferit mai multe piese deosebite cu Fiorella Mannoia, Ligabue, Edoardo Bennato, Gianmaria Testa sau trioul Fabrizio De Andre (marele său favorit), Ivano Fossati, De Gregori. A cântat live mai multe piese printre care și o dedicație în memoria bunului prieten Vali Sterian.
Am avut și o altă intervenție telefonică. Mircea Rusu a sunat după concertul de lansare a noului CD. A fost o bună ocazie de a comunica și cu Evandro Rossetti despre care știa multe, dar nu se cunoșteau direct.
Agenda pop-rock vă propune piese cu Don Williams, Cilla Black, Alain Souchon, The Black Crowes, Ana Belen, Lacuna Coil, Cri Gri (o noutate semnată de Ștefan Mardale), Alexander Rybak, Roger Waters, Vița de Vie ș.a.m.d.
Topul sentimental este unul al muzicii country. Johnny Cash are foarte multe piese îndrăgite. Pe primele locuri s-au clasat 1. Ring Of Fire, 2. I Walk The Line, 3. Hurt.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost aproximativ 450!)
Cristi, Olanda, şofer de tir Am lipsit câteva ediţii, dar acum sunt din nou în cursă prin Europa. Abia aştept să aflu cine va fi cu noi în această noapte!
Niko, Milano Salutări! 🙂 Am avut o săptămână grea. Mă bucur că aţi deschis emisiunea cu Maywood! Mi-era dor de piesa aceasta!
Teddi, Londra Vă salut! Este foarte agitată, tensionată atmosfera în UK… Mulţumesc pentru piesa „Manchester”, o ascult pentru prima dată!
Yannis, Grecia Bun venit, Evandro!
Ioan Iacob Dragă Evandro, te salută fostul profesor de limba engleză, care înfiinţase grupul folk Solaris la Făgăraş în 1975.
Patricia, Sao Paolo Wow! Ce tare! În Italia există premii pentru texte!! Nici la Grammy-uri nu au! Mă bucur mult să aud că acolo oamenii sunt atenţi la cuvinte!
Adrian Ivaniţchi Îl salut pe Evandro şi regret că n-am ajuns la lansare, dar a fost Sorin Minghiat şi o să am o cronică a întâmplării!
Fane Ghiungheş Va salut si eu din Bordeaux. Am netul ca afara, adica mai prost fata de cum e la noi.
Elena Lucica Perca Buna seara !!Ce frumos canti Evandro Rossetti , felicitari ! Imi venise somnul …dar , cand a auzit vocea minunata a fugit ! Grazzie Evandro!!!!
Simona, metalfan Îmi place foarte mult invitatul din această noapte! 🙂 Aş vrea să-l întreb pe Evandro, având în vedere că trăim vremuri tulburi, i se pare important ca artiştii să ia atitudine, poate chiar mai mult decât de obicei, când se întâmplă tragedii la concerte? E bine ca artiştii să se exprime?
Silvia Nichifor · Pe Evandro Rosetii l-am ascultat prima data in 1970. Atunci a venit impreuna cu Mircea Vintila, Adrian Paunescu si alti cativa membri ai Cenaclului Flacara la scoala generala Petre Ispirescu nr.171 din Bucuresti. Ce amintiri! Copiii cu ochii mari stateau nemiscati plini de admiratie…cei mai curajosi cantau si ei. Ce amintiri!
Catalin Matei · Va salut din Anglia! super emisiune.
Nuta Gabriel · Multă sănătate și bucurii.
Cătălin Mi-aş dori să ascultăm şi o piesă country. Când se va putea. Mulţumesc!
Teodor Mulţumesc pentru Black Crowes!
Simona, metalfan Să ştiţi că noi am trimis mai puţine mesaje în această noapte, dar avem o scuză bună. Cristina este de gardă la spital (deci nu ascultă). Azi am fost cu Marius în oraş să-i cumpere inel de logodnă pentru că mâine are o surpriză pentru ea. Numai că… am pierdut inelul… Şi până acum am răscolit apartamentul ca să-l găsim. :)) A fost excepţional! Dar, l-am găsit! Acum ne-am liniştit! :))) În sfârşit, putem asculta în tihnă.
Robby, Reşiţa Bag seama că eu-s cel mai fraier! Pe mine m-au părăsit toate… Sunt o ruşine pentru tabăra chitariştilor.
Nicolae Codreanu O emisiune minunata va ascult cu drag pe drumurile patriei!
Ramona Wow! Ce voce are! Mulţumesc pentru acest top!
Larry Eu nu sunt niciodată singur pentru că am vreo 3 iubite deodată… aşa că dacă mă părăseşte vreuna, tot în picioare cad!
Niko, Milano Eu am o iubită de 2 ani şi 7 luni deja. Ne înţelegem foarte bine. Facem tot împreună. Mergem la concerte, îi cunosc părinţii şi ea îi cunoaşte pe ai mei, o iau de la şcoală şi o duc acasă (învăţăm la şcoli diferite).
Tania, Ucraina Excepţional duetul Knopfler – Mouskouri! Mulţumesc!
Mariana Pe Chris Rea îl difuzează doar cu Road To Hell sau Auberge. Atât.
Adryan, Sydney Mulţumesc pentru Chris Rea!
Veronica, Cluj Şi Van Morrison are o discografie bogată, cred că acesta este motivul pentru care nici nu s-au mai obosit să-l asculte. Nici măcar Brown Eyed Girl sau Moondance nu difuzează.
Elena Mulţumesc pentru Roger Waters! E prima dată când ascult piesa la radio!
Tudor Să aveţi un sfârşit de săptămână plăcut!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here