FIERBE SPORTUL DAR ȘI POLITICA…

0
12

broscuta oala fierbe*Festivitatea de deschidere a C.M. de fotbal a fost destul de scurtă la TVR. Părți egale de spectacol (plăcut), reclame și discurs prezidențial. Rusia a bătut cu 5-0 pe Ararabia Saudită, iar partida a arătat cam de play-out…
* Spania l-a dat afară pe antrenor, pentru că acesta semnase cu Real Madrid. Ca și cum era o concurență între ele. Urma să meargă la Real după turneul final din Rusia. Lopetegui a fost înlocuit cu Fernando Hiero.* Prezentarea la Madrid a noul antrenor a fost emoționantă. S-a lăsat cu lacrimi, pentru că nimeni nu se aștepta la o decizie atât de abruptă a Federației!  * Diseară e partida Spania-Portugalia. Atunci se va vedea cât contează această decizie precipitată! Lopetegui trebuia să anunțe Federația, mai ales că semnase cu naționala pânâ-n 2020 (informează GSP).
*CSA Steaua a arătat cât respect are pentru glorii, pentru foștii jucători. L-a dat afară pe Ion Ion, care n-a avut nicio vină pentru eșecul necalificării în Liga a III-a. L-a retrogradat (ce termen!) și pe antrenorul  Aelenei (vecinul meu), care se ocupa de juniori. Gândire toxică, milităroasă, taxată foarte just de Narcis Răducan la Digisport1 pe 15 iunie.
* Achitarea lui Ghiță!Ce subiect! Avea o grămăjoară de acuzații, printre care și conducere fără carnet. Dacă pe cele cu fals, mită, abuz, trafic de influență, etc nu le poți demonstra, asta cu carnetul e cel mai simplu element. Și totuși? Procurorii din acest caz, trebuie să se ascundă undeva repede. CTP a făcut o analiză de tip pamflet. Se dau case la factorii de decizie. Reședințe de serviciu. Pensii uriașe. Nu mai e nimic de făcut!
* Badea se ia de unul de la RockFM, de site-ul de umor TimesNewRoman. A zis multe dar una e valabilă. Era o vreme când unii scriau ”Je suis Charlie”. Acum le-a trecut?  Ipocrizia e nasoală la orice oră, la orice canal. Și la A3 s-a discutat despre noul om de la SIE. Gâdea ne-a asigurat că MB e în formă extraordinară…sunt ca doi îndrăgostiți. Neplăcut e că MB e convins că el are umor.
* După 28 de ani, Dragoș, cel nedat afară de la TVR, are un  pamflet lung, legat de 1990! Starea Nației , poate pentru ultima oară la TVR, zice Pătraru. Nu știu dacă TVR a avut vreun material serios despre 13-15 iunie. Moral avea obligația.
* Steaua zisă FCSB a ajuns în situația teribilă de a nu avea niciun atacant, grație inteligentei conduceri. Va fi un campionat pierdut și o participare europeană jalnică. Niciun transfer, nicio soluție, pentru a da și goluri.
* La handbal masculin s-a terminat rapid colaborarea cu antrenorul străin (care lucra în paralele la Barcelona). Eșec total după o înfrângere la 8 goluri în Macedonia (24-32). Returul de la Cluj a adus o victorie măruntă la un gol diferență și atât. Cât timp Dedu va conduce F.R.H. nu vom avea nimic bun la loturile de băieți, mici sau mari.Xavier Pascual a plecat după două eșecuri. Nu se poate ocupa de naționala noastră și de Barcelona în paralel. Dar asta se știa de la început, nu? *  Nici fetele nu vor avea misiune lejeră în iarnă la Europene. Vor fi Norvegia, Cehia și Germania. Dacă Cristina Neagu a declarat că e o grupă bună, atunci sunt liniștit. Și aici avem antrenor străin, ocupat cu o echipă de club. Nicio speranță să se poată concentra numai la noi!*Marian Ursescu de la GSP a făcut o analiză lucidă situației de la FRH. Cu sau fără 9 jucători străini, CSM București (băieți) nu s-a calificat în grupele EHF. În același timp Potaissa Turda a câștigat Challenge Cup, care are un singur stranier. Se recomandă șefului federal să lase echipele de club și să se ocupe loturil naționale de toate vârstele, care au devenit ciuca bătăilor.
* F.C. Voluntari a rămas în prima ligă după un baraj chinuitor. Tîrgoviște merita după joc, dar la 11 metri am văzut execuții de elevi. Echipa antrenată de Mutu n-a arătat mare lucru, iar antrenorul e tot mai arogant în declarații, nu acceptă să fie criticat nici măcar de foști colegi de națională.* Vineri dimineața veste bizară: Mutu a fost demis! Urmează să vină Costel Gâlcă, iar director tehnic ar veni Adi Ilie. Pleacă Dinamo, vinea Steaua…cam așa! * GSP scrie că Mutu a primit 50.000 de euro. Decizia a fost a Primarului Pandele! Președintele Dan Leasă a explicat de și-a dat demisia și el. El l-ar fi adus pe Șumudică, dacă tot nu le mai convenea Mutu.
* Silviu Mânăstire și-a găsit partener. Pe regalistul Ghilezan (cu o laringită enervantă) în apărarea și susținerea PSD. Băiatul ăsta cu nume de clădire creștină e atît de pervers  încât trebuie ocolit ferm. B1TV n-a fost niciodată curat, dar nici așa de jos n-a ajuns. CCR nu este justiție, nu ia decizii. SM are o problemă. Crede că el are dezbateri echidistante. O rușine de jurnalist. Dl Bădălău trebuie să vorbească, e sunat și nu e bine să-l întrerupi. Se fac trimiteri la CCR din 2012…Cum adică nu e un organism politic odată ce membrii sunt numiți de partide și președinte? Se speculează aiurea pe subiect. Până și Dumitru Coarnă (de la poliție) e mai atent cu lectura Constituției. Bravo lui!
* Digi24 are dezbatere tot despre suspendare și demisie, cu unii care nu cunosc termenii. Avem parlamentari PSD-ALDE care nu cunosc legile, nu cunosc nici Constituția. De unde-i găsește Prelipceanu pe ăștia? Cum să nu știi care sunt cele trei PUTERI în STAT (Executivă, Legislativă, Judecătorească)?
* Realitatea TV. 13.06. Profesorul Bogdan Lefter a făcut o analiză stranie despre situația la zi. Nu vede pericolul suspendării, al urmărilor. Robert Turcescu a pus problema unirii opoziției, iar un analist lucid a explicat că suspendarea poate duce la schimbări radicale în țară. S-a ajuns și la subiectul manipulării cu Simona Halep. Până și Rogozanu a criticat unele decizii ale PSD. Vezi rar așa ceva. Ultima oră a revenit Mineriadei din 1990.
* Un titlu din Evenimentul zilei mi-a reținut atenția. E grav că unii jurnaliști au devenit suporteri de infractori: ”2-0 pentru Sebi Ghiță în ”meciul” cu DNA”. Cristoiu &Co îl și alintă pe Sebastian cel fugit nițel!

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here