GUITAR PLAYER MAGAZINE: 10 Awful Albums by 10 Amazing Bands

0
23

Led Zeppelin (600 x 338)Articol tradus din Guitar Player Magazine
Ce te faci atunci când inimaginabilul se întâmplă, iar trupa ta preferată lansează un album slab? Să fie clar, ne referim la genul acela de album pe care îți vine să-l trimiți înapoi zgâriat. Vă vine să credeți sau nu, s-au întâmplat cazuri. Noi, cei de la revista Guitar Player, am alcătuit un Top 10 al celor mai proaste albume lansate de unele dintre cele mai bune trupe rock.
 
1. Guns N Roses, Chinese Democracy
A fost cel mai așteptat album din istoria muzicii, dar nu a reușit să convingă pe nimeni. Și țineți cont că este un album pentru producția căruia s-au cheltuit 13 milioane de dolari.
 
2. Black Sabbath, Born Again
Nebunie. A plecat Ozzy și s-a deslănțuit iadul. Aici, Ian Gillan, care are o voce mai bună decât a lui Ozzy, dar căruia îi lipsește misterul, a devenit solistul trupei Black Sabbath. Mai mult beat decât desprins dintr-un mit, fără nicio urmă de ironie în texte, această schimbare în trupă l-a afectat pe Tony Iommi ale cărui riff-uri și-au pierdut magia.
 
3. ZZ Top, Recycler
Să îi auzim pe acești simpatici texani cântând trendy este pur și simplu prea mult pentru orice iubitor de blues-rock.
 
4.Van Halen, Diver Down
Hmmm… Vorba lui Dimebag Darrell: „Nu există dezamăgire mai mare pentru un fan de rock decât să vadă că trupa lui preferată adaugă o porcărie de keyboards la sound-ul original”. Păcat că Eddie Van halen nu l-a ascultat.
 
5. AC/DC, Flick of the Switch
De multe ori, nu e rău când schimbi formula. Așa că atunci când AC/DC a renunțat la colaborarea cu producătorul Mutt Lange și au hotărât să-și producă singuri albumele, fanii au fost optimiști. Asta până când au ascultat acest album, care pare un desen în creion față de picturile în culori reprezentate de albumele anterioare.
 
6. Muddy Waters, Electric Mud
Chiar și oamenii de blues o mai dau în bară uneori. În 1968, casa de discuri Chess l-a obligat pe Muddy Waters să se adapteze vremurilor. Rezultatul a fost acest album absolut înfiorător.
 
7. Pink Floyd, A Momentary Lapse of Reason
Pentru nucleaul-dur al fanilor Pink Floyd, trupa a încetat să mai fie relevantă după albumul The Wall, lansând produse inferioare și distrugând parțial moștenirea trupei. Dar cel mai slab album al trupei Pink Floyd este acesta. Poate fi definit simplu: plictiseală la superlativ.
 
8. Aerosmith, Rock in a Hard Place
E greu de găsit un argument în favoarea acestui album. A venit într-o perioadă în care membri trupei se puteau considera norocoși că sunt în viață, în niciun caz nu erau în stare să înregistreze ceva. Și totuși au făcut-o, fără Brad Whitford și Joe Perry care părăsiseră temporar trupa. Preferăm să fim expuși la diferite versiuni ale piesei „Crazy” decât să ascultăm așa ceva.
 
9. U2, Pop
U2 este mereu pe punctul de a lansa un album oribil, iar de data aceasta nu au dezamăgit. Nu este vorba de faptul că „Pop” este un album prost… ci mai degrabă, enervant este faptul că permanenta căutare muzicală a trupei U2 a devenit obositoare. Băieții n-ar trebui să uite că fanii lor nu le-au cerut să demonstreze că albumul „The Joshua Tree” nu a fost o întâmplare.
 
10. Led Zeppelin, The Song Remains the Same
Te-ai fi așteptat ca Led Zep, una dintre cele mai bune trupe live, să ofere un material excelent. În schimb, ne-au dat acest album care nu face decât să le evidențieze autosuficiența și lipsa bunului gust în ceea ce privește moda.
 
sursa: Guitar Player Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here