HANDBAL CU BUCURII, FOTBAL CRISPAT, TENIS ÎN AȘTEPTARE

0
60

AUSTRALIAN OPEN S-A DUS, CE URMEAZĂ?

A fost week-end sportiv bogat. Aș fi vrut s-o avem pe Simona în finală la Melbourne, dar n-a fost. Sophia Kenin (21 de ani) a luat Trofeul, arătând că Mugurza poate fi bătută și când e în mare formă. La băieți Djokovic a rezistat asaltului tânărului D. Thiem și a câștigat pentru a 8-a oară în Australia. Partida a fost spectaculoasă. * Echipa de FedCup a României e subțirică. A plecat la Cluj unde va juca impotriva Rusiei. Fără Simona, Monica, Begu, Cristea ș.a.m.d.

Din Evenimentul zilei:

Jucătoarele convocate pentru meciul cu Rusia din Fed Cup ocupă următoarele poziţii: Ana Bogdan – 90, Irina Bara – 160 (98 la dublu), Elena-Gabriela Ruse – 166 (113 la dublu), Jaqueline Cristian – 197 (168 la dublu), Raluca Olaru – 47 (la dublu).

Componentele echipei Rusiei se clasează astfel: Ekaterina Alexandrova – 28 (89 la dublu), Anastasia Pavliucenkova – 33 (112 la dublu), Veronika Kudermetova – 38 (26 la dublu), Svetlana Kuzneţova – 49, Ana Kalinskaia – 109 (5 la dublu).

ALE NOASTRE AU AVUT ZILE BUNE

La handbal fete, Cisnădie a cedat acasă cu Krim, dar cu puțină inspirație, cu mai puține ratăriț se putea obține și acolo o victorie. Rm. Vâlcea a câștigat lejer și clar în Suedia, iar CSM București a onorat speranțele și a trecut de campioana Franței, Metz. Victorie clară reușită de Cristina Neagu (14 goluri), de sclipirile pivoților Pintea, Cvijic, dar și de A. Lekic. Denisa Dedu a fost în zi mare. A luat goluri cu boltă de pe extreme, dar acolo e vorba și de apărare, dar și de plasamentul portarului.

Denisa a făcut o partidă foarte bună. Adi Vasile nu mi se pare un antrenor cu prea multe idei. Tot în engleză dă indicații, tot fără extreme jucăm, tot prea multe mâini moarte și lipsă de rezerve observ. Am senzația că echipa e condusă de Cristina. Să se invoce mereu cele 2-3 accidentări nu e o.k. Am înțeles că fetele nu și-au primit nici banii. Rușine pentru Primăria Generală. Pe lângă exercițiul intens de imagine, e nevoie și de performanțe. Dacă vor juca așa și în deplasare, mai sunt speranțe. Atmosfera din sală a fost plăcută, cu rețeta știută, exprimată de Vlad Enăchescu atunci când ne-a vizitat. MC la microfon cu îndemnuri, muzică, majorete, personalități sportive cu culturale în sală. E bine că se petrece așa ceva, o propagandă sănătoasă pentru handbal!

DERBY CHINUIT, CLUJUL A JUCAT DEȘTEPT

Tristețea serii am avut-o din fotbal. Nu m-a surprins victoria CFR în fața FCSB. Jocul bucureștenilor n-a semănat cu nimic. Nu am înțeles ce a dorit tandemul Vintilă-Becali să arate. Că pot obține un egal fără să tragă niciun șut pe poartă? M-a deranjat intervenția solicitată de post absolut toxică a lui GB la Digisport. Și-a desființat jucătorii, echipa, antrenorul, tot. Oricum, cu managementul lui din ultimii ani, nu are nicio șansă la titlu, dar măcar să tacă, să nu distrugă destine de sportivi tineri. Mizerabilă tirada lui împotriva ”sclavilor săi”. Dan Petrescu nu i-a folosit pe Chipciu, Manea (proaspăt revenit de la FCSB, unde făcea tușa) sau Țucudean. CFR va defila spre titlu. Așa se vede acum! Nu-mi plac nici discursurile fals modeste, apoi umflate, tendențioase, aluzive ale lui Dan Petrescu, dar el știe fotbal și asta se vede.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here