”CĂUTĂM ANTRENOR” ?

0
66

Se discută mult despre găsirea unui antrenor pentru echipa națională. ”Ce selecționer numim?” Adică numesc ei, specialiștii de la Digi? Culmea, Radu Buzoianu (invitat pe 21.11) a avut o părere cât se poate de corectă. Dacă zilnic jucătorii sunt tocați la televizor, nu prea poți spera la mobilizări exemplare. Sigur că asta l-a iritat pe Grigoroiu, gazda. Apoi argumentul că la Madrid, echipa a jucat deplorabil pentru că era demotivată, mi se pare halucinant. Jucătorii, antrenorul nu mai sunt profesioniști, nu țin la statutul, la blazonul lor? S-o mai zic și pe aia că o instituție privată cum e F.R.F. alege să reprezinte România, dar nu știe să motiveze niște puști de 19-23 de ani să joace măcar pentru cariera, orgoliul lor, dacă alte argumente nu-s? Partea cu tricolorul nu mai ține la generația lor? Dacă micuții sunt deprimați după ce au jucat jalnic cu Suedia, nu mai jucăm nici cu Spania? Jurnaliștii nu-s cu nimic mai buni decât fotbalul comentat. Din păcate!

Publicul nu a mai contat nici la București, nici la Madrid, nici la partida în deplasare a celor de la U21. Plătitorii de bilete au fost minunați, răbdători, entuziaști. Am un respect imens pentru toți cei care au fost pe stadioane.

În context Viorel Moldovan, antrenor în liga secundă, se autopropune. Unii fac lobby pentru Hagi, alții pentru Petrescu, sau Rednic, alții pentru Rădoi. Olăroiu nu pleacă de la sumele mari. Petrescu a afirmat că n-a fost căutat de nimeni de la F.R.F. Pițurcă și Șumudică au refuzat clar!

Nicolae Dică are încredere în generația asta nouă și e corectă abordarea (21.11). A făcut o analiză decentă a jocului naționalei. El rămâne băiatul bun, prea de treabă, prea corect pentru a prinde un club ca lumea.

Nimeni nu se ia dur de Burleanu șeful FRF, deși pe vremea lui Mircea Sandu Federația era făcută zob la orice eșec. Ce s-a schimbat? Și-au luat presarii case, mașini, nu mai au zvâc, energie, curaj?

Întrebările rămân. Cine va antrena naționala și ce fel de selecție va face? Prindem C.E. care se joacă și în România sau nu?

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here