Levi Molnar (Survolaj, Jais): „Publicul vrea muzică ce nu-ţi consumă neuronii“

0
48

Levi Molnar aArticol preluat de pe site-ul pressalert.ro
Cunoscut graţie activităţii sale în mai multe proiecte – printre care se numără Survolaj, Jais, Burning Table sau Baraka – tobarul Levi Molnar provine dintr-o familie de artişti, tatăl său fiind cântăreţ de operă şi artist plastic, iar mama sa tot artist plastic. Chiar dacă a cochetat cu muzica încă din primii ani de copilărie, prima sa apariţie într-o trupă a fost în formula originală a celor de la Bega Blues Band.
(…)
„Mie mi-a plăcut dintotdeauna şi muzica pop, ascultam Sting, Peter Gabriel sau chiar şi ABBA. A fost un proiect mega fain Jais. Am cochetat şi cu jazz-ul, am luat ore de la Liviu Butoi sau Dan Ionescu, am încercat să învăţ să cânt orice. Burning Table a fost şi încă este un proiect foarte de suflet, serios, gândit şi lucrat. Încă mai discutăm despre album, poate va ieşi într-o bună zi. Un alt proiect frumos a fost Baraka. Dacă Survolaj ar debuta acuma, n-ar avea nicio şansă. Valorile au scăzut enorm şi cu toate că avem o invazie de concerte de calitate cu artişti străini, muzica de calitate din ţara noastră se face în underground, sub ecran. Nu vezi la TV şi nu auzi la radio. În România dacă cânţi orice este calitativ nu prea eşti apreciat. Publicul vrea consumabile, muzică ce nu-ţi consumă neuronii, muzică pe care să poţi să mânânci şi să şi dansezi. Şi să nu fie prea tare. Dincolo oamenii respectă muzica altfel. Noi cei din Survolaj a trebuit să fim mega staruri în ţară pentru ca să ne întrebe cineva în Timişoara „voi sunteţi aşa faini?“.
(…)
În privinţa concursurilor de talente care se desfăşoară la televiziunile din ţara noastră, artistul crede că acestea sunt necesare, iar visavis de numeroşii muzicieni talentaţi care sunt nevoiţi să-şi rotunjească veniturile prin intermediul formaţiilor de cover-uri, Levi Molnar spune că îi înţelege perfect. „Emisiunile de concursuri de talente sunt bune. Facem abstracţie de juriu, căci de multe ori cei de pe scenă sunt mai buni decât cei din juriu. E nevoie de aşa ceva. Problema este însă ce se întâmplă cu cei care sunt remarcaţi în urma acestor concursuri. Nu există oameni care să îi sprijine. Formaţiile de cover-uri trebuie să existe. Din păcate nu e echilibru, la noi sunt foarte multe. Se cer fiindcă oamenii vor ceva plăcut, nepretenţios. Am o groază de prieteni, incredibil de buni muzicieni care îşi plătesc facturile din această activitate. Eu mi-am făcut business-ul meu tocmai pentru ca să nu fiu nevoit să fac acest compromis“, a adăugat Levi Molnar.
Puteți citi interviul în întregime aici: https://www.pressalert.ro/2017/10/levi-molnar-publicul-vrea-muzica-ce-nu-ti-consuma-neuronii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here