Psihologul muzical – 15 ani – muzică live (partea a III-a)

2
84

Articol de Iulia Radu
Nu cunosc bucurie mai mare ca șansa de a-ți asculta artistul preferat cântând live, în toiul nopții. Se creează o atmosferă intimă și ai impresia că artistul cântă doar pentru tine. Un mini-recital emoționant care rămâne cu ascultătorul pentru totdeauna. Vorbesc din experiență personală pentru că ani de-a rândul am stat „lipită” de radio în fiecare noapte de vineri, iar amitirea momentelor cu muzică live este la fel e vie pentru mine.
De-a lungul celor 15 ani ai emisiunii „Psihologul muzical”, au fost sute de astfel de momente. Majoritatea invitaților au venit pregătiți pentru a cânta, fie că au adus o simplă chitară acustică, sau au venit cu chitarele electrice, keyboards, set de tobe și microfoane proprii (au fost și cazuri care și-au adus mixerul de sunet din dorința de a suna cât mai bine), s-au străduit ca muzica lor să ajungă la ascultători. De multe ori au intrat în jocul ascultătorilor și au acceptat să cânte coveruri sau piese din repertoriul propriu pe care nu le mai cântaseră de (prea) multă vreme. Au fost și ediții în care invitatul a cântat până la finalul emisiunii, în duet, prin telefon, cu ascultătorii (Mircea Vintilă face acest lucru cu bucurie de fiecare dată când vine la „Psihologul muzical”). Din păcate, nu am înregistrat video toate aceste momente, ele au rămas însă, în arhiva audio a emisiunii. Am început, însă, să filmăm fragmente din emisiune în 2012. Pe 7 ianuarie 2012, a fost în studioul emisiunii Sanda Nicola. Am înregistrat un fragment video și l-am postat pe canalul de YouTube (click aici pentru a vedea). Având în vedere că ideea a fost primită cu entuziasm de prietenii emisiunii, a devenit rapid un obicei.
Primul moment cu muzică live postat pe YouTube este cel oferit de trupa Timpuri Noi pe 14 ianuarie 2012.

Pe 4 iunie 2016, am făcut primul live streaming pe pagina de Facebook a emisiunii „Psihologul muzical”. Protagonist a fost Florin Giuglea. Acea filmare a avut 690 de vizionări. Un început bun pentru un live streaming făcut după miezul nopții. Puteți urmări aici:

De atunci, live streaming-ul a devenit tradiție. Oamenii s-au obișnuit, iar vizualizările sunt din ce în ce mai multe (2.200 cu Ana Maria Popescu și Loredana Dinu (scrimă); 2.300 cu Dan Chebac; 2.300 cu Adrian Cioroianu; 2.700 cu Dan Teodorescu; 2.800 cu NAVI; 5.000 cu Magnetic Pink; 6.200 cu Vasile Șeicaru; 5.000 cu Anca Sigartău; 15.000 cu Andra, 15.000 cu trupa Vama). Le găsiți pe toate, pe pagina de Facebook „Psihologul muzical”, pe acest link: https://www.facebook.com/psihologulmuzical/videos/ Dacă tot ați ajuns pe pagina emisiunii, puteți dați click și pe butonul „Like”. Ne-am bucura să vă știm aproape. 🙂
Pe canalul de Youtube, am strâns 172 de filmări. Mai jos le aveți pe toate grupate într-un playlist. Îi veți vedea acolo pe: Blaze Bayley, Cosmin Vaman, Timpuri Noi, Sanda Nicola, Trooper, Dan Teodorescu, Antonio Passarelli, Cristian Pătrășconiu, Constantin Neculae și Anamaria Maranda, Simona Bălănescu, Marcian Petrescu, Bosquito, Virgil Ianțu, Proiectul Tivodar, Alma Nicole, Pragu de Sus, Mariana Butnaru, Julia Black, Ștefan Naftanailă, Lucian Viziru, George Sărluceanu, ovidiu Scridon, Carmen Bunaciu, Albano, PhenomenOn, Marius Dașcău, Ad-Hoc, Tess, Ioan Gyuri Pascu, Laura Mocan & Xenti Runceanu, Liverpool Band, Adrian Ivanițchi, Alexandra Ușurelu & Bobby Stoica & Mariano Castro, Fox Studis, JayMay, AG Weinberger, Adrian Sărmășan, Philip Mohn, Mihaela Popescu & Theodora, Cotton Island, Florian Stoica & Victor Solomon, Jul Baldovin, Daniel Făt, Walter Ghicolescu, Berti Barbera, Nicu Patoi, Dan Manciulea, Ovidiu Mihăilescu, Mihai Napu, Adi Manolovici, Raul Cârstea, Mihai Bisericanu, Toulouse Lautrec, Dulce Pontes, Vlad, Pârâu, Mircea Vintilă, Camioane în Mulțime, Romeo Mocanu, Sarmalele Reci, Vali Boghean, Vizi Imre, Alina Manole, Florin Giuglea, George Baicea Electric Band, Cezar Giosan, David A Marin, Olly de Quartz, Angela Mariașiu, Daniel Iancu, Vali Petcu, Mircea Baniciu, Dan Helciug, Maria Magdalena Dănăilă, Traian Cosma, Călin Geambașu, Vlad Crețu, Nelu Stratone & Andrei Ruse, Mike Godoroja & Blue Spirit, Mircea Rusu, Andra, Glenn Golden, Marius Bațu și Eugen Baboi, Evandro Rossetti, Navi, Maria Gheorghiu.
Vă puteți abona (dacă nu ați făcut-o deja) și la canalul nostru de YouTube. Până atunci, aveți mai jos 172 de momente speciale înregistrate video din timpul emisiunii „Psihologul muzical”. Mulțumim pentru fidelitate!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here