Marius Matache, artistul care la fiecare concert își propune să îi facă pe oamenii din public să zâmbească, vine în fața iubitorilor de muzică bună cu un nou material discografic. Intitulat Alchimie, acesta reprezintă un album semi-conceptual, o poveste cu 11 capitole, realizat într-un registru sonor diferit față de cel cu care Marius Matache își obișnuise publicul pe HOINAR prin Piața Matache, albumul său de debut din 2013. Acest fapt se datorează colaborării cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc), care “condimentează” folkul energic al artistului cu o amprentă retro-rock.
Spectacolul de lansare în București va avea loc luni, 16 mai, ora 19:00, în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor din București (Bd. Tineretului nr. 8-10).
Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie. Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte. La realizarea lui au mai contribuit Vlady Săteanu (bas), Cristian Mihai (nai, voce), Vladimir Sergheev (tobe), Lyuben Gordievski (pian), Alexandru Panfilov (chtare electrice). Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și azotat de amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.
Biletele sunt disponibile exclusiv pe platforma iabilet.ro. Prețul biletelor este de 45 de lei. Cei care le achiziționează până pe 28 aprilie beneficiază de o reducere de 20%, perioada de early bird nefiind limitată pentru un anumit număr de bilete.
MARIUS MATACHE – Scurtă biografie
Activează în muzica folk de 12 ani (primul concert a avut loc pe 8 aprilie 2004, în Club Big Mamou din București), timp în care a cântat în diferite formule de trupă (I’mperfect), proiecte (Gashkademia de Folk) sau singur. Din 2007, cântă ca Marius Matache&Folk Band Imperfect, trupă ce include, în funcție de proiecte, diferiți muzicieni (nai, pian, vioară, bas, percuții etc.).
În 2013 lansează primul album de autor, intitulat HOINAR prin Piața Matache, promovat printr-un turneu ce a inclus, într-o perioadă de doi ani, 28 de orașe din România. Este prezent pe mai multe albume colective (Ziua de Mâine 2008, Folk din pana mea! Vol. 1 (2011) și Vol. 2 (2016), Fălticeni Folk 2014) și pe un album al formației Țapinarii (2010 ani de folk alternativ). Colaborări cu Daniel Iancu și Ovidiu Mihăilescu.
Susține recitaluri în festivaluri de muzică folk (Alba Iulia, Suceava, Mediaș, Folk You 2012, Fălticeni etc.) sau alte evenimente culturale de amploare (Festivalul de Epigramă de la Brăila 2013, Festivalul de Film Documentar Toamnă la Voroneț, Festivalul Cetăților Dacice 2007 etc.) dar și spectacole individuale (Alchimia toamnei – București 2013, Iași, Botoșani, Gura Humorului – 2015, MP3 – Onești 2013, Cinema Capitol, seria de spectacole Seri acustice la Mignon – București 2014-2015, Teatrul Mignon) sau concerte de club în foarte multe orașe din țară.
La începutul lui februarie 2014 lansează primul videoclip oficial, pentru piesa Cât de mult, ce a strâns peste 3000 de vizualizări în primele două săptămâni. Clipul este disponibil la adresa http://www.youtube.com/watch?v=fAn9zkAekyY.
În noiembrie 2014 demarează munca la cel de-al doilea album, intitulat Alchimie, realizat integral pe versurile poetului Sorin Poclitaru și avându-l ca producător muzical pe Victor Panfilov. La el au contribuit, printre alții, Vlady Săteanu (bas, Sarmalele Reci), Vova Sergheevici (tobe, Tavi Colen Band, ex-Spitalul de Urgență, ex-Bandidos), Cristian Mihai (nai, voci auxiliare), Lyuben Gordievski (keyboards, ex-Pro Consul).
În martie 2015 realizează primul său turneu național de amploare, intitulat Primăvara HOINARă, ce a inclus 11 orașe din întreaga țară. De asemenea, a susținut alături de poetul Sorin Poclitaru trei spectacole Alchimia toamnei, la Iași, Botoșani și Gura Humorului.
2016 aduce cu el un spectacol cu peste 300 de oameni la Vatra Dornei, ce au umplut până la refuz sala Casei de Cultură Platon Pardău (pe 18 februarie), dar și un recital în deschiderea spectacolului Nicu Alifantis de la Gura Humorului.
Este cercetător în cadrul Universității din București, doctor în chimie din 2006. Activist implicat în cauze sociale și blogger activ pe www.mariusmatache.ro, redactor-șef al www.ForeverFolk.com și cofondator al proiectului www.roconferinte.ro.
- Îi mai lăsăm să ne păcălească? C.C.R. s-a speriat și PSD joacă la doua capete… (3.12.2024) - decembrie 3, 2024
- La mulți ani, România! 🙂 Azi am fost la vot! - decembrie 2, 2024
- C.C.R. solicită renumărarea voturilorSe pare că nu putem trăi fără PSD / PNL la Cotroceni… (28.11.2024) - noiembrie 28, 2024