Michael Angelo Batio vine în România pe 25 aprilie

0
10

Iubitorii de muzică și de chitară au ocazia să se întâlnească, să stea de vorbă și chiar să ia lecții de la unul dintre cei mai buni chitariști ai lumi: Michael Angelo Batio. Artistul vă așteaptă pe 25 aprilie în clubul Stuf Vama Veche (str. Berzei nr 25, sector 1, București), în cadrul evenimentului Warm Up For Ziua Chitarelor 4. Puteți rezerva locuri la numerele de telefon: 0724.788.388; 0745.694.791. Inițial evenimentul fusese anunțat în clubul Fratelli, dar organizatorii au decis să schimbe clubul pentru a putea participa la masterclass cât mai mulți doritori. Intrarea este liberă.
 
*Michael Angelo Batio s-a născut pe 23 februarie 1956 în Chicago, SUA.
*A început să cânte la pian de la vârsta de 5 ani.
*A primit prima chitară la vârsta de 10 ani. În weekend-uri repeta chiar și 10 – 12 ore în continuu.
*La 12 ani cânta deja în mai multe trupe în cluburile de tineret, dar și în biserici.
*La 13 ani, profesorul lui de chitară i-a spus: „Nu te mai pot învăța nimic. La cei 13 ani ai tăi ești mai rapid decât eram eu la 22 de ani”.
* La 14 ani a început să cânte jazz, iar în următorii doi ani a câștigat „All-State Jazz Solo Award„.
*A urmat cursurile Universității Northeastern Illinois și a obținut diploma Bachelor Of Arts în Teorie muzicală și compoziție.
* După terminarea facultății s-a angajat ca „session-guitarist” la un studio din orașul lui natal. Astfel, a înregistrat piese pentru companii precum Burger King, Pizza Hut, Taco Bell, KFC, United Airlines, United Way, McDonalds, Beatrice Corp și echipa de hockey Chicago Wolves.
*În 1984, s-a alăturat trupei Holland, un proiect muzical demarat de fostul solist al trupei Steppenwolf, Tommy Holland.
*După destrămarea formației Holland, Batio a pornit la drum cu propria trupă, avându-i alături pe solistul Michael Cordet, basistul Allen Hearn și bateristul Paul Cammarata. Deși formația nu a lansat niciun album, trei dintre piesele compuse în această perioadă apar pe albumul „Gunnin For Glory”, lansat în 1998 de formația Nitro.
*În 1987, a pus bazele formației Nitro alături de basistul TJ Racer și bateristul Bobby Rock.
În 1993, Michael Angelo Batio și-a lansat  propria casă de producție, M.A.C.E MUSIC, prima care a devenit „label online” în 1996.
*În 2011, Michael a susținut, în Las Vegas, show-ul multimedia „Hands Without Shadows – A Tribute to Rock Guitar„, iar în 2012 a început un turneu mondial cu acest show.
*În 2008, Michael Angelo Batio a fost nominalizat în topul „Top 100 Greatest Metal Guitarists of All Time” realizat de  Guitar World Magazine, revistă pentru care a semnat editorialul Time To Burn. De asemenea, a apărut și în clasamentul „20 Greatest Shredders of All Time” realizat de Total Guitar Magazine, și a câștigat, în urma voturilor cititorilor, premiul „Guitar World Magazine Readers Choice Award” la categoria „Best Shredder”.
*În 2011, cititorii revistei Guitar World l-au votat „Cel mai rapid chitarist din toate timpurile”. A primit peste 440.000 de voturi.
 
Discografie:

  • No Boundaries (1995)
  • Holiday Strings (1996)
  • Planet Gemini (1997)
  • Tradition (1999)
  • Lucid Intervals and Moments of Clarity (2000)
  • Lucid Intervals and Moments of Clarity Part 2 (2004)
  • Hands Without Shadows (2005)
  • 2 X Again (2007)
  • Hands Without Shadows 2 – Voices (2009)
  • Backing Tracks (2010)
  • Intermezzo (2013)

 
 
La ediția a III-a a materclass-ului Ziua Chitarelor au participat: Jennifer Batten (SUA), Andreas Oberg (Suedia), Dave Martone (Canada), Michael Lee Firkins (SUA) și Stuart Hamm (SUA).
Pe link puteți citi o cronică dar și interviuri cu artiștii internaționali:
http://andreipartos.ro/ziua-chitarelor-editia-a-iii-a-teatrul-bulandra-18-09-2010/
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here