Pro TV cere finanțare de la Guvern pentru serialul „Vlad”

0
293

Articol preluat de pe PaginaDeMedia.ro

Guvernul a lansat în 2018 un program de finanțări pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanțări pentru producțiile românești.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producție de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sezoane din Vlad (serial realizat „la indigo” după producția turcească Ezel).

Pro TV a mai depus anul trecut solicitări de finanțare pentru alte proiecte pe care le are în desfășurare.

Potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanțare, în 2018. Mai exact:

  • Proiectul pentru producția Rechinii (Sharks) a fost finanțat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitați
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinți de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți.

Ce este schema de ajutor de la Guvern? Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV – post de televiziune – și-a schimbat obiectul principal de activitate din „activități de difuzare a programelor de televiziune” în „activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”. Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecție și a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a și reușit pentru două proiecte).

(…)

Producția „Sacrificiul” pe care Ruxandra Ion îl pregătește pentru această toamnă la Antena 1 va avea și ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat.

Concret, compania care îl produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puțin peste un milion de euro), pentru producția acestui serial, arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Spre deosebire de Pro TV, ajutorul este luat de firma de producție care face serialul, nu de postul TV.

Puteți citi mai multe aici:

https://www.paginademedia.ro/2019/06/pro-tv-ajutor-guvern-vlad-sacrificiul-antena-1

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here