Protecţia Consumatorului, sute de plângeri cu privire la organizarea concertului Robbie Williams: „Amenzile vor fi maxime“

0
20

ROBBIE WILLIAMSArticol preluat din Adevărul
Marius Duncă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat că organizatorii concertului susţinut de Robbie Williams, în Piaţa Constituţiei, D&D East Entertainment, vor fi amendaţi corespunzător pentru „bătaia de joc la adresa spectatorilor“.
Potrivit unui punct de vedere al oficialilor ANPC acordat ziarului „Adevărul“, până pe data de 21 de iulie s-au înregistrat 203 reclamaţii cu privire la organizarea concertului susţinut de artistul britanic Robbie Williams (41 de ani), în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la care au participat 64.000 de persoane.
Printre problemele acuzate de spectatorii se numără insuficienţa centrelor de unde se putea cumpăra apă, sucuri şi bere; lipsa de personal pentru servire sau ineficienţa acestuia; aglomeraţia şi imposibilitatea  cadrelor medicale de a ajunge la persoanele cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii şi a deshidratării; lipsa coşurilor de gunoi.
 
„Până la această oră avem peste 200 de reclamaţii care vizează în principal organizarea evenimentului, lipsa apei potabile cu riscuri de deshidratare, temperaturile fiind ridicate, oamenii stând în jur de cinci-şase ore fără a putea să-şi cumpere apă. Controlul ANPC este în plină desfăşurare urmând a se stabili cine se face vinovat. Pot să vă spun că amenzile vor fi maxime. Lipsa de respect la adresa consumatorilor trebuie să fie pedepsită“, a declarat pentru „Adevărul“ Marius Alexndru Duncă, preşedinte ANPC.

Reclamaţiile spectatorilor de la concertul lui Robbie Williams la Bucureşti

Reclamaţia este în legătură cu imposibilitatea cumpărării de băuturi răcoritoare în timpul concertului Robbie Williams, din data de 17 iulie 2015. În condiţii de caniculă, consider că sănătatea mea, a mamei mele şi a prietenilor mei, toţi participanţi la concert, a fost pusă în pericol. Pe lângă criteriile de ordin fizic, elementare şi necesare, consider că experienţa a fost umilitoare – să nu poţi cumpăra apă este o privare a unui drept câştigat la achiziţionarea biletului. Astfel, consider că nu mi-au livrat un serviciu pe măsura plăţii biletului, în condiţiile în care nici măcar nu au putut acoperi un minim de hidratare esenţială pe durata a şase ore de concert. Evacuarea s-a făcut prin spatele unor blocuri, pe alei întunecate, fără ghidarea vreunui organizator/ pază. Zeci de mii de oameni au mers aproximativ o oră în linie, apogeul fiind atins atunci când această mare de oameni au fost nevoiţi să coboare, doi câte doi, pe o scară de 1,5 m lăţime. Închipuiţi-vă minim 10.000 de oameni trecând, uşor, uşor, pe o scară de 1,5 m ca să realizaţi ridicolul şi pericolul situaţiei. Zona de evacuare, neamenajată şi mult prea mică pentru numărul de oameni, era periculoasă. Mai mult, în caz de accident, nu exista posibilitatea ca ambulanţele să ajungă în acel punct, o alee întunecată, plină ochi de oameni. O experienţă care, din punct de vedere organizatoric, nu a livrat ceea ce trebuia să livreze.
În timpul concertului Robbie Williams nu am putut achiziţiona apă sau orice alt fel de băutură răcoritoare, în condiţiile în care erau aproape 40° celsius. Organizatorii nu au pus la dizpoziţie suficiente centre de vânzare a băuturilor pentru cei aproximatov 65. 000 de oameni prezenţi. În cele cinci ore petrecute în Piaţa Constituţiei nu am reuşit să beau apă, pe o căldură infernală, în condiţiile în care am plătit o sumă deloc de neglijat pentru bilet, mai exact 464,40 RON. 
Firma care a organizat concertul Robbie Williams în data de 17 iulie 2015 în Piaţa Constituţiei nu ne-a permis accesul cu băutură (apă) în Piată, ceea ce este de înţeles, la niciun concert nu ai voie cu băutură din afară. DAR: nu am putut cumpăra carduri BT…nu le mergeau gadget-urile. Când am stat din nou la coadă pentru carduri, nu mi-au dat bon, mi s-a zis să nu pierd cardul, că bon nu îmi poate da. La partea de băutură nu puteau oferi bon, deci nici acolo nu am putut cumpăra nimic, nici măcar un pahar cu apă. Am stat opt ore pe o căldură de peste 35 de grade la umbră şi nu am reuşit să consum nimic, fapt care a dus şi la o cădere de calaciu, destul de urâtă. Organizatorii nu au pus absolut nimic la dispoziţia celor care NU MAI PUTEAU IEŞI din locul în care erau – am dat cardul pe care aveam 50 de Ron şi nu îi puteam consuma cuiva din sectorul Golden pentru a ne aduce o apă. Nu am avut noroc, la coadă se stătea câte două ore!!! Este inadmisibil. Cei care vindeau produse habar nu aveau ce e cu ei, cum se gestionează o situaţie, cum se umblă cu acele instrumente pe care le aveau la dispoziţie pentru a încasa banii noştri!!!
Pe data de 17 iulie 2015 am participat împreună cu soţul meu la concertul Robbie Williams din Piaţa Constituţiei, Bucureşti. Nu ne-a fost permis accesul cu sticle de apă şi cu toate acestea numărul punctelor de vânzare a fost insuficient pentru a permite tuturor persoanelor prezente să achiziţioneze apă sau alte băuturi de la faţa locului. Am petrecut aproape două ore la coadă fără a reuşi în final să cumpărăm nimic. Am fost nevoiţi sa plecam inainte de incheierea concertului deoarece ma simteam rau din cauza deshidratarii. Consider ca accesul tuturor persoanelor la apa este o conditie minima ce ar fi trebuit asigurata de organizatorul acestui eveniment, mai ales avand in vedere durata concertului si temperatura ridicata. Mentionez ca am atasat o imagine cu biletele noastre.
Citiţi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/protectia-consumatorului-sute-plangeri-privire-organizarea-concertului-robbie-williams-amenzile-vor-maxime-1_55afd23cf5eaafab2cd4b687/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here