RIDICOLUL MONDIAL HANDBALISTIC vs HANDBAL DE CLASĂ!

0
213

RIDICOLUL MONDIAL HANDBALISTIC vs HANDBAL DE CLASĂ!Inițiativa Federației Internaționale de Handbal de a confunda Jocurile Olimpice cu un Campionat Mondial arată cât de păguboasă devine o astfel de abordare populistă, globalistă. Ce sens are să aduci echipe care sunt clar de o ligă inferioară? Se putea face în paralel un campionat de grupa B. Există preliminarii, de ce să admiți echipe atât de subțiri. Se ajunge la scoruri penibile de 20-40 de goluri diferență. Unii spun că e un antrenament bun. Nu este. E loc de accidentări, efort fizic, consum inutil. Și financiar e un efort nejustificat. Pentru toată lumea e o aiureală care nu stimulează pe nimeni. Handbalul pierde, publicul pierde. Cine câștigă? Au apărut și arbitrii din țările care au un handbal incipient. O altă decizie cretină care a influențat rezultate.

Ale noastre au beneficiat de lărgirea cadrului la 32 de echipe, iar la prima confruntare serioasă, cu Norvegia, au pierdut cu 22-33. Avem speranțe la o singură victorie în grupa II, când vom juca cu Puerto Rico. Întrebare stupidă și retorică: dacă Dumanska a apărat bine spre foarte bine în prima repriză, de ce s-o schimbi? Laslo a dat pase greșite, a abuzat de încercări neinspirate și totuși a dat 6 goluri. Dacă nu vezi jocul, spui că a fost cea mai bună. Ale noastre au înscris egal, câte 11 goluri pe repriză. Nu putem mai mult. În ultimii 5 ani România n-a pierdut la o astfel de diferență în fața Norvegiei. Am vizionat toate partidele transmise de DigiSport și LookSport. Nu avem de ce să aspirăm la primele 10-12 locuri.

Au fost jocuri excelente, tonice, cu faze și goluri spectaculoase, cu rezultate surpriză. Cu asta rămân din tot ce am văzut până azi. De exemplu Suedia-Țările de jos 31-31, da acesta e handbal. Ambele ne vor fi adversare.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here