SALINA-VISION, URȘII POLARI ȘI BI, SPORT LA GREU!

0
27

EUROVISION LA 90 DE METRI SUB PĂMÂNT!
Nu știu cât a contat spațiul ales, dar am înțeles că lumea a fost impresionată de Salina Turda, căreia i s-a făcut o promovare imensă. Inclusiv primarului orașului Turda.Ce observ? Că TVR știe să facă rost de bani, de sponsori, de orice. Bravo! Dar atunci sunt nevoit să reiau eterna întrebare (nu doar a mea): de ce nu și Cerbul de Aur de la Brașov? Sau numai la 100 de ani se pot găsi soluții așa de inspirate? * Despre concurs în sine nu pot spune multe. Nicio piesă nu m-a impresionat. Feli trebuia să ajungă în finală pentru că așa s-a dorit. Și ce dacă textul avea vorbe de la o piesă Smiley, că muzica, ritmul semănau cu Paul Simon din perioada Graceland. Prima clasată le-a plăcut juraților. O repatriată cu vechime în muzică. Claudia Andas nu va culege voturi de la public în finală. Feli va avea destule.* N-am înțeles cum s-a jurizat pentru că TVR refuză transparența. Nu putem vedea tabelele (cele 4) cu notele juriului. Nu știu cum s-a decis locul 2 și 3, pentru că egalitate perfectă nu există. Tot despre juriu pot spune că singurul cu niște comentarii decente și elegante a fost Nicu Patoi. Insist să afirm că ori vorbeau toți la fiecare piesă, ori niciunul. Pierdere de timp. Juriul vorbește prin note. Marian Ionescu a fost de-a dreptul enervant prin fiecare intervenție, iar față de Dan Manciulea a avut o atitudine vădit dușmănoasă, de rea credință. Sfaturi și încurajări nu se dau acum, iar Viorel Gavrilă ar trebui să știe asta.* Sunetul a fost relativ. Imaginea, efectele pot fi considerate inedite, iar oamenii care erau în Salină i-am zărit prea puțin. * Glumițele lui Ouatu mi s-au părut, adesea, deplasate, iar nevoia lui de a ieși în față este una maladivă. * Diana Dumitrescu ne-a spus de 10 ori că e un eveniment unic, că sunt sub pămînt, că nimeni n-a făcut așa ceva. Au fost concerte în Salină, dar ei nu știu. Iar acest concurs nu e pentru astfel de performanțe.* Deschiderea a fost făcută de un grup generat de Antena 1 (foști la XFactor) fără prezentare, fără nimic. Recitalul Elenei Gheorghe a fost în regulă, dar lung, monoton și nu pentru un concurs ca acesta. 3-4 piese erau suficiente. A mai venit și finalul cu mimarea conferinței de presă, unde gazdele au vorbit permanent. Trebuia bifat și ceva Dopo, nu-i așa? * Nu pot face nicio comparație cu Sanremo, deși ca număr de zile e valabil. Eurovision-ul nostru are 5 semifinale, Sanremo a avut 5 seri de spectacole lungi. Doar atât. * Ne spune cineva cifrele de audiență ale evenimentului din Salina Turda? * După Sighișoara (de ce nu Brașov, Baia Mare sau Constanța?) voi scrie și despre piesele rămase.* Aflu acum de pe pagina de media că la ”public comercial” TVR a ocupat locul 5! Bravoooooooooo!
 
 
IONUȚ LUPESCU VA CANDIDA LA CONDUCEREA F.R.F.
Este știrea fotbalistică a momentului din 11 februarie. Nu știu încă ce proiect are, dar Burleanu a mituit frumos electoratul care nu e tocmai cel mai moral. Din contră. Sper să vină cu o echipă, să vină cu soluții. Oricum, părerea mea este că oricine e mai bun decât Burleanu! Dar oamenii din fotbalul mic, mijlociu, măricel sunt ușor de manipulat. Vom vedea curând! Au apărut deja vorbe cum că Lupescu ar avea sprijin politic! Cine scrie? GSP, exact ziarul care l-a atacat pe Burleanu de trei ani încoace.
 
NU-S SUFICIENȚI BANII LA HANDBAL?
Jucătoare de renume, plătite din bani publici, din naționale de vârf ale lumii nu reușesc să lege o echipă! CSM București nu arată ca o mare echipă nici când joacă acasă. Cred că antrenoarea daneză, Helle Thomsen nu s-a prins încă ce pot juca fetele, cum pot juca împreună. Partida cu Rostov a fost chinuitoare, ne-au condus permanent cu 2-3 goluri și ne-am ales cu un egal 22-22 la final. Ratări imense, pase greșite, tactică inexistentă, lentoare…Neagu a înscris de 5 ori, dar a și ratat mult. Dă impresia că echipa trebuie să stea pe loc, dacă ea stă. Gullden e ieșită din formă…Portarii ne-au salvat de la o înfrângere clară. Rostov are multe jucătoare care au fost pe la noi și ne cunosc, au jucat rapid, organizat și au plecat cu un punct important. Vom juca în deplasare cu Gyor și Rostov. Sper să ne menținem pe primele două locuri, deși pare tot mai greu. Dacă s-ar schimba antrenorul, poate am avea speranțe și la o Cupă a Europei. Altfel, aspirăm la un Final Four și atât. *Degeaba se cheltuiesc așa de mulți bani, dacă rezultatele , jocul, nu exprimă investiția! * La reluarea de noapte am văzut mai atent o fază nefericită, semn al rigidității antrenoarei la 20-20, când puteam da gol pe contră și 3 jucătoare au fost scoase înlocuite cu altele. Au trecut secunde, am pierdut atacul, apoi a tras Nyombla la un metru peste poartă…Apoi am avut 21-20 prin Hagman…și om în plus…Bulatovici a dat gol de la 10 metri…21-21…apoi Mehmetovici a făcut 22-21…Tot Bulatovici a egalat și tot de la mare distanță. Nu a ieșit nimeni la ea. Nu se știa cum trage?  Apoi Neagu a tras prost și gata. Aveam atac, om în plus și 19 secunde! Ca să nu se spună că mă refer la tactică fără acoperire…Nu sunt singurul care observ ciudățeniile de la această echipă. Bianca Bazaliu nu intră în echipă pentru că nu vrea Neagu? Mai știu și altele, dar aștept Final Four.* Am beneficiat de o decizie dură a arbitrelor Bonaventura, care au eliminat-o pe Rodrigues (minutul 32) după ce a executat un 7 metri direct în capul Paulei. Nu cred că a dat intenționat! * Cum primele 4 clasate merg în sferturi, nu avem griji, dar jocul e departe de ce speram! * Publicul de la Polivalentă a fost animat de un speaker zgomotos, dar cu folos!* În Cupa EHF SCM Craiova și HC Zalău S-AU CALIFICAT ÎN SFERTURI, așa că handbalul feminin stă bine!
Mihnea Dimoftache Nasol e ca „desteptul” care a scos portarul si a băgat inca o jucătoare pe teren, desi avea deja om in plus era antrenorul banalei Cehia, un nimeni in handbal. Ne-a dat o lectie usturatoare care nu e învățată deloc de o tara care are CSM-ul de doua ori consecutiv în final four CL (nu mai zic cate podiumuri mondiale ale naționalei ). Si care are antrenor la CSM o nordică ce ar trebui sa rupă cu tactica.
 
* Sunt curios să aflu ce fel de rating fac Jocurile Olimpice de iarnă la TVR și Eurosport.
* TVR2 a redifuzat ”Operațiunea monstrul” duminică la prânz. N-am numărat de câte ori am văzut filmul, dar Toma Caragiu, Marin Moraru și ceilalți merită!
CU VESELIE DESPRE BIPOLARI
La TVRMatinal am prins un moment de crasă incultură Înțeleg, vor să ne distreze, e infotainment, dar nu poți discuta haios despre tulburările bipolare. O temă serioasă și gravă nu poate fi abordată astfel. Eterna Mirela Zivari (psiholog care bântuie televiziunile de ani de zile) n-a prea explicat cât de gravă e boala, dar a atras atenția că e o problemă serioasă, că e necesar să mergi la psihiatru și psiholog, că ”nu ești nebun” dacă te duci să fii verificat, testat. Dacă sunt și vedete bipolare, atunci e trendy, nu-i așa? Beth Hart o spune și pe scenă, nu doar în interviuri. A fost aminitită și o statistică (habar n-am de unde au luat-o producătorii emisiunii) că la fiecare 20 de persoane, unul ar suferi de această boală (pentru că e boală), dar abordarea serioasă ar ajuta în mod real familiile, aparținătorii celor în cauză. Nu e subiect de prefațat știrile și rețetele culinare. * A urmat hiperactiva, logoreica Emma Zeicescu…cu Perfect Imperfect (un titlu bipolar). Avem o problemă cu psihicul global  al TVR?
CE TRIST E SĂ FII NAUM!
El, care a avut interviu cu Cahill, el care știe tot, care știe cum e cu Halep (pentru că a avut interviu și cu ea). El nu acceptă opinia nimănui. Geambașu a spus ceva important despre Simona. Un om care și-a ajustat propriul corp pentru a face performanță, este clar dedicat și motivat. S-a referit la micșorarea sînilor, dar Radu ”foarte interesant” Naum n-a înțeles, pentru că el se aude doar pe sine. Nu înțeleg de ce are el invitați. Ce să vorbească Florin Bratu despre tenis? Sau Narcis Răducanu? Da, a fost meciul anului, așa cum scriu ziarele daneze văzute de tine, dar anul mai are 11 luni! Cât poți fi de arogant, ”nea știe tot”?  Citează (și bine face) și presa franceză care atrage atenția asupra Simonei care observă că fata nu are o Federație în spate, nu are un Clan, nu are echipament de firmă. Și presa spaniolă a remarcat echipamentul ei Made in China.  Faptul că nu avem politică a sportului e grav și mă bucur că la acest capitol sunt de acord cu Dl. Foarte Interesant. Ideea de a discuta despre tenis, despre Simona, e absolut normală, la un canal de sport. E oportunistă chiar. Dar nu la o emisiune de fotbal! *
DE TOATE
* La A3 l-am zărit pe Val Vâlcu, unul care e la întrecere cu Bogdan Chireac pentru titlul de cel mai arogant, suficient, ziarist, analist ce vrea el să fie. Culmea, ambii lucrează la DCNews. Omul se contra cu Mihnea Predățeanu, un tip echilibrat și decent, la orice subiect. Nici măcar gazda, foarte agresiva (verbal, timbral) Maria Coman, nu l-a putut determina la bun simț
* Meciul din 10 februarie, transmis de DigiSport și Telekom1 dintre FCSB-CFR  1-1 a fost prea puțin atractiv ca spectacol, dar intens ca trăiri. 11.000 de spectatori în tribune par puțini pentru un stadion cu 50.000 de locuri, pentru o echipă cu pretenții, dar pentru Liga 1 e o cifră importantă. Dică nu găsește soluții, nu e lăsat de patronul =antrenor, iar echipa joacă haotic. Se poate vorbi de o greșeală de arbitraj la golul primit de Steaua, când portarul Vlad a fost jenat în săritură. Crăciunescu zice că n-a fost nimic (DigiSport), Cristi Balaj (Telekom 1) spune că a fost fault. CFR s-a mișcat bine o repriză, dar atât. Petrescu nu e interesat de spectacol, ci numai de titlu!  De la Steaua doar Pintilii s-a văzut, parțial Budescu (multe greșeli), Fl. Tănase și ocazional Coman. Prea puțin. Un egal 1-1 care nu schimbă nimic, dar care arată că Becali a reușit, din nou, să-și distrugă echipa! Meciurile următoare vor confirma această afirmație.
* TVR2  preia la știrile antiDNA imagini de la Antena 3! Cu Gîdea, Badea, Ghiță…Televiziunea publică nu mai e ce scrie în lege? Servește interesele unui grup? Pe 12 februarie!
* Echipa noastră de FedCup s-a purtat frumos la Cluj Napoca. 2-0 după prima zi, prin victoriile obținute de Irina Begu (greu), Sorana Cîrstea (lejer). Public bun, entuziast a contribuit la o atmosferă specială. Simona a stat în tribună prima zi și a susținut echipa, a dat autografe. În ziua a doua, duminică, Irina a deschis confruntarea cu Canada. După un prim set scurt, a urmat al doilea, cu probleme. Victorie în două seturi.În final România-Canada 3-1 și mergem mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here