ȘCOALA VS MALL-URI ? 11.03.

0
116

Am făcut un sondaj. Relevant. Votanții au considerat că ar trebui suspendată activitatea în  școli, grădinițe, facultăți, stadioane. Așa s-a și întâmplat. Nu și în discoteci, cluburi, baruri. Pe locul 8 apar mall-urile. Culmea, unele after-school-uri s-au gândit la situația părinților fără soluții și au anunțat că stau la dispoziție între 8-18,00. Guess what? Părinții (majoritatea) au refuzat. La un after cu asistentă medicală, eventual medic, cu 10-15 copii e mai bine decât acasă, în mijloace de transport în comun, sau parcuri. Așa cred eu. Posibil să greșesc. Arafat a zis că nu e voie cu „Cluburi de vacanță” pentru copii, dar a dat o.k. la manifestări sub 100 de persoane. Cum e?

*Ce să mai înțeleg din reacțiile intelectualilor (fără nicio culoare politică, zic ei) de pe FB? Ai închis școlile și lași mall-urile deschise? Ce contrapunere inteligentă. Unii au propus să se țină și slujbele la mall, dacă nu se poate în biserici, deși nu s-au închis lăcașurile de cult. Și oricum nu intră peste 100 de persoane într-o bierică.

*Copiii între 3-12 ani merg singuri oriunde? În mall-uri sunt cinematografe. Vor fi deschise? De regulă sunt 20-40 de oameni în săli cochete și curate. De câte ori am fost eram singuri pe trei rânduri. *De ce n-au închis școlile cu mult timp în urmă pentru că nu puteau asigura apă și săpun, șervețele, hârtie igienică și alte dezinfectante pentru miile de copii? Nu era o prevenție serioasă? Nu mă refer la justețea închiderii școlilor. Este perfect O.K. Mă refeream la felul în care se discută despre asta. Inclusiv la faptul că profesorii sunt obligați să meargă la școală. Nimic mai stupid.

La americani unele școli s-au închis, altele nu. Dar ce fac copiii care merg la joacă și se întâlnesc cu cei a căror școală nu e în carantină. Subiect la C.N.N. la ora 13,30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here