Sondaj IRES: Două treimi dintre părinți vor ca elevii să se întoarcă la școală / 1 din 5 nu crede că regula purtatului măștii va fi respectată

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
60

Două treimi dintre părinți agreează începerea școlii, în format clasic, chiar dacă virusul nu a fost complet eliminat. Aceștia provin din Transilvania și Banat, zone cu infrastructură școlară mai bună decât în alte regiuni și în care copiii învață, cu preponderență, într-un schimb, relevă un sondaj IRES realizat în luna august.

O treime dintre părinți consideră că școala nu trebuie să înceapă în format clasic dacă virusul nu a fost complet eliminat. Este vorba în proporție mai ridicată despre părinți din sudul țării, care își doresc reluarea cursurilor în format hibrid sau online.

6 din 10 părinți cred că școala ar trebui să înceapă în sistem clasic, din 14 septembrie, cu toți elevii în clase, un sfert ar prefera sistemul hibrid și doar 14% ar opta pentru școala online. Părinții care optează pentru școala în format clasic sunt, în proporții mai ridicate, cei care locuiesc în mediul rural.

Favorabili sistemului hibrid sunt, în proporții mai ridicate, părinții liceenilor din mediul urban, iar sistemul online este preferat de către părinții din sudul țării.

Contractarea virusului de către copii sau de către membri ai familiei ca urmare a începerii anului școlar este o îngrijorare majoră pentru aproape jumătate dintre părinți. Pe măsură ce crește nivelul de îngrijorare a părinților, de la puțin îngrijorat la foarte îngrijorat, se schimbă și opțiunea pentru scenariul pentru începerea școlii:

  • Cei care se declară puțin sau deloc îngrijorați de contractarea virusului de către copil sau familie sunt cei care doresc în proporții mai ridicate sistemul clasic, cu prezență fizică la școală.
  • Cei care sunt destul de îngrijorați de posibilitatea contractării virusului vor sistem hibrid.
  • Cei foarte îngrijorați vor sistem online.

1 din 5 părinți crede că elevii nu vor respecta regula de a purta mască

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24254514-sondaj-ires-doua-treimi-dintre-parinti-vor-elevii-intoarca-scoala-1-din-5-nu-crede-regula-purtatului-mastii-respectata.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here