Sute de pasageri, înghesuiți pe Aeroportul Henri Coandă, la sosiri, din cauza controalelor anti-Covid. „Situația va deveni critică”

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
147
Foto: Facebook / Horia Lupu

Aglomerație mare pe Aeroportul Henri Coandă la terminalul Sosiri. Sute de pasageri care au aterizat vineri cu mai multe curse sosite la intervale scurte s-au înghesuit pe culoarul de ieșire. Cauza este numărul mic de angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) care procesează declarațiile călătorilor, susțin reprezentanții aeroportului. Ei spun că, deși traficul aerian este la 10% din normal, aglomerația din aeroport este comparabilă cu cea din perioada de trafic maxim al avioanelor.

(…)

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, a declarat pentru Digi24.ro că DSP are doar doi angajați care verifică fiecare pasager în parte (completare/verificare declarație, plus câteva întrebări, semnătură, ștampilă etc.), ceea ce face ca traficul pasagerilor în terminal să fie blocat.

„Personalul DSP este insuficient și nu poate controla pasagerii. Asta în condițiile în care suntem la 10% din traficul aerian normal și crește. DSP cunoaște situația”, a afirmat Valentin Iordache.

„Situația este dificilă acum, dar va deveni critică”, a mai spus el, în condițiile în care se așteaptă la o creștere a traficului aerian.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/sute-de-pasageri-ingesuiti-pe-aeroportul-henri-coanda-la-sosiri-din-cauza-controalelor-anti-covid-situatia-va-deveni-critica-1332815

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here