THE MONO JACKS si ALIFANTIS & ZAN inchid Stagiunea Muzicala Estivala 2020 (12-13 septembrie)

0
489

Incet – incet, a trecut vara “atipica” a lui 2020 si Stagiunea Muzicala Estivala din Parcul IOR ajunge si ea la final in acest week-end.

 

Ultimele doua concerte din suita celor 18 care timp de 9 saptamani au adunat cate 200 de spectatori in deplina siguranta sanitara si gata sa faca necesarul schimb de emotii cu artistii performeri din Foisorul de lemn ii aduc pe THE MONO JACKS (sambata) si NICU ALIFANTIS & ZAN (duminica)

 

Este inca o dovada a dublei preocupari a organizatorului (Evenimente Sector 3) de-a conferi spatiu de manifestare la fiecare editie proiectelor muzicale proaspete care isi conving rapid publicul dar si legendarilor artisti care continua sa creeze si sa incante generatii la rand.

 

Ambele concerte se vor desfasura in intervalul orar 20.30-21.30 cu accesul publicului efectuat in intervalul 19.30-20.30 pentru a permite triajul observational si atribuirea tichetelor de loc.

 

Cu ce ganduri asteapta Doru Trascau, solistul trupei, concertul de sambata? Cu emotiile unui debut pentru ca “de fiecare data e altfel, de fiecare data parca o luam de la inceput. Dar inceputurile aduc în general energie bună.Iar la noi, se aplică din plin. Plecând de la faptul că am avut primul nostru concert după doar 5 zile de repetiţii şi culminând cu faptul că în actuala formulă am reuşit în 3 luni de zile să punem cap la cap un album întreg, nu greşesc dacă spun că este peste ce ne-am fi imaginat. Toate astea s-au făcut cu multă bucurie  si daca ştim să ne menţinem energia asta, nu avem cum să greşim!”
 Suntem cu totii convinsi ca nu vor gresi chiar daca vor canta…”Usor distorsionat” (piesele celui mai recent album, integral in limba romana)

 

Cat despre despre concertul Nicu  Alifantis & Zan (adica Relu Bitulescu – percutie, Virgil Popescu – bas, Razvan Mirica – chitara, Sorin Voinea – claviaturi) e de ajuns sa amintim ca este ocazia pentru ca artistii sa aniverseze cu public  “primii 25 de ani de calatorie impreuna prin showbiz”, o calatorie soldata cu materiale discografice devenite antologice si mii de concerte in contexte dintre cele mai diferite.

Zan Collection – 25 de ani

  1. Sfătuit de prietenul Doru Căplescu, îi invit pe Virgil Popescu, Răzvan Mirică, Sorin Voinea și Relu Bițulescu să mi se alăture pentru a înregistra albumul „Voiaj”.

Nu-mi trecea prin minte la acea dată, că alături de acești oameni aveam să-mi petrec următorii 25 ani, concertând prin țară și străinătățuri, înregistrând albume, legând prietenii, văzând cum ni se nasc sau cresc copiii, nepoții…

Se pare că titlul primului album, „Voiaj”, avea să ne fie predestinat. O perpetuă călătorie cu oameni, printre oameni, pentru oameni.

Virgil, fire de profesor, dom’ diriginte, tipicar, exigent dar cumsecade, tipic old school, compozitor, dirijor, orchestrator, basist, excepțional profesionist.

Răzvan, englishman, politicos, manierat, pedant, amabil, abil mânuitor al chitarelor de toate felurile în cel mai sensibil sau explozibil stil.

Sorin, suflet de rocker, temperament heavymetalurgist, rebel sau visător, bun jongleor în ale vorbelor de duh, harnic scormonitor în sunetele ascunse printre clapele și butoanele sintetizatoarelor.

Relu, boemul scoborât din Montmartre, pururea generos, cozeur, galant, juvete povestaș, guraliv dar plin de haz, navetând permanent între scenă și atelier, agățat de pensule sau bețe de tobe.

Astfel a-nceput povestea…

ZAN „… una dintre cele mai importante măști din Commedia dell’Arte, cea care aduce suflul nou al comediei, reprezentând social, prin istețimea, viclenia și cunoașterea cheii succesului, revanșa noii clase – pătura de jos a târgurilor și satelor… ”

(„Commedia dell’Arte – Antologie, traducere și note” de Olga Mărculescu – Editura Univers)

 

Înființată de Nicu Alifantis în 1995 ca trupă de studio pentru înregistrarea albumului „Voiaj”, devine în 1996, după ce au imprimat împreună și albumul „Nichita”, o trupă de proiecte. Prima apariție pe scenă are loc în iulie 1996 la Festivalul de artă medievală de la Sighișoara, unde sustin recitalul „Chanson pour mon amour”. Acest festival face ca trupa să capete un nume: ZAN.

5 muzicieni valoroși, proveniți din zone muzicale diferite (jazz, rock, pop), fiecare în parte cu o puternică personalitate artistică, Alifantis & Zan ajung la o deosebită afinitate artistică, găsind împreună propriul drum muzical.

Nicu Alifantis – voce, chitare, ukulele, washboard; Virgil Popescu – bass, backing vocal; Sorin Voinea – keyboards, backing vocal; Răzvan Mirică – chitare, sitar, backing vocal; Relu Bițulescu – tobe, iar din 2010 li se alătură, invitatul special Mihai Neniță – vioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here