Trupa Bosquito a aniversat 23 de ani de activitate la Sala Palatului (14.02.2023)

1
761

Trupa Bosquito a aniversat 23 de ani de activitate la Sala Palatului (14.02.2023)Marți, 14 februarie, am văzut pentru prima dată live trupa Bosquito. Concertul a marcat 23 de ani de la înființarea formației și a avut loc la Sala Palatului.

Pentru mine, acest concert a fost o surpriză extrem de plăcută! Mi-a plăcut foarte mult modul în care interacționează Radu Almășan cu spectatorii. E mare lucru să poți crea o atmosferă intimă, prietenească, să captezi atenția tuturor într-o sală mare. M-a impresionat foarte mult și publicul. Cei aproximativ 2000 de spectatori (a fost trasă cortina în spatele sălii) erau foarte dedicați trupei preferate. Pe lângă faptul că știau versurile tuturor cântecelor, s-au implicat în show și au creat o atmosferă deosebită. Au dansat mult, au cântat și mai mult, au aprins luminile telefoanelor pentru a amplifica emoția unor balade și le-au cântat La mulți ani și i-au aclamat pe favoriții lor. S-a simțit schimbul de energie, legătura între artiști și spectatori și asta este fabulos. Judecând după reacția lor entuzastă, chitaristul Ciprian Pascal era clar unul dintre preferați. 🙂

Mărturisesc că nu știu cântecele lansate în ultima perioada. Pentru mine, multe au fost aproape în primă audiție. Dar mi-a plăcut ce am ascultat (vă dau câteva exemple „Eroul”, „Omul perete” și „Deșert”). Știu, însă, cântecele lor din perioada de început, chiar dacă nu le-am mai ascultat de ceva vreme, am constatat cu plăcere că încă le cunosc versurile cap-coadă.

Trupa Bosquito sună foarte bine! Faptul că au gândit concertul astfel încât să pună în evidență cântecele este un plus pentru ei. Până la urmă MUZICA i-a unit pe oameni în jurul lor, nu efectele speciale din concerte. Până la un punct mi-a plăcut și jocul de lumini și fumul, dar mi-ar fi plăcut să existe momente când nu erau folosite pentru a avea șansa să văd și fețele celor din trupă. Așa, ei au fost în permanență acoperiți de o perdea de lumină și fum și mai mult deduceam că există un baterist, un percuționist, niște suflători și un cvartet de coarde.

Bosquito este una dintre puținele trupe românești care au la intrare un stand de merchandise. Fanii puteau cumpăra CD-uri și tricouri. Mi-ar plăcea să văd că acest lucru devine obicei și la alte concerte ale trupelor românești.

Revin puțin la numărul de spectatori… Bosquito, trupă cu o vechime de 23 de ani care are un repertoriu solid, sună foarte bine live și are membri charismatici, merita aseară o sală plină! N-a avut-o iar eu consider că acesta este un eșec al așa-zisei industrii muzicale mioritice. Noi, de exemplu, am primit comunicatul de presă și afișul concertului cu câteva zile înainte de eveniment. Câtă vreme mentalitatea promotorului român se rezumă la a promova un eveniment cu spoturi pe un post de radio, punerea biletelor în vânzare pe diverse site-uri și postări pe Facebook pe care le văd doar cei din „bula” lor, artistul român va avea mereu probleme în a ajunge la public. Și e trist să nu poți să vinzi o trupă atât de bună ca Bosquito.

Aseară, au urcat pe scenă: Radu Almășan – voce, chitara elelectrică, chitara acustică; Mircea Preda „Burete” – bas; Ciprian Pascal – voce, chitara electrică, chitara acustică, mandolina, pian; Gilberto Ortega – percutie; Dorin Țapu – tobe, voce; Harvis Cuni Padron – trompeta; Antonio Paizon – trombon; Robert Sumanariu – trompeta și Cvartetul Passione.

Îi mulțimim lui Ionuț Contraș pentru invitații și abia așteptăm următorul concert! La mulți ani și la mulți fani, Bosquito!

Setlist:

Prințesa Inorog

Teafăr

Bine

Omul perete

Puiule de om

Femeia

Sunt tânăr

Lampă arsă

Supernova

Hopa Hopa

Satelit

Eroul

Două mâini

Pepita

Bosquito

Marcela

Tobogan

Când îngerii pleacă

Deșert

 

Bis:

Explozie solară

Întuneric în culori

Galerie foto:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here