Ziua Internațională a Bunului Simț (Use Your Common Sense Day) (4.11)

Articol preluat de pe site-ul Ziarul 21

0
155

Ziua Internațională a Bunului Simț (Use Your Common Sense Day) (4.11)„De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și totuși fiecare crede că îl are”. Benjamin Franklin

Astăzi, 4 noiembrie sărbătorim Ziua bunului simț, o zi în care are trebuie să ne aducem aminte dacă ne orientăm prin viață în urma unor norme ale conduitei binelui și al normelor de bun simț. Această zi în calendar e o amintire în plus a ceea ce facem sau nu pe parcursul unei zile.

Ca element introductiv- Bunul simţ, e un ansamblu de idei despre lume, viaţă şi om, având ca izvor tradiţia populară şi cuprinzând elemente ale gândirii ştiinţifice. Bunul simţ este măsură şi echilibru, se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviinţe pe care-l descoperim în înţelepciunea tuturor popoarelor din timpuri îndepărtate.

Despre bunul simț putem spune multe, începând de la educația dată de către părinții și bunicii noștri, acele reguli simple și tradiționale poporului român, născute din înclinările și trebuințele fiecăruia, create categoric pentru buna armonie a tuturor, și până la explicațiile filozofice ce-l definesc drept o măsura a bunei creșteri, a bunei cuviințe și, bineînțeles, o măsură a respectului față de cei din jur. Reguli pe care, copii fiind, le-am învățat, pentru că ani mai târziu, la vârsta maturității, să le aplicăm în viața de zi cu zi, oriunde și oricând, diferențiîndu-ne de nesimțiții zilelor noastre, și ar trebui să recunoaștem că avem destui.

Puteți citi mai multe aici: https://www.ziarul21.ro/actualitate/eveniment/4-noiembrie-ziua-internationala-a-bunului-simt/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here