Călin Pop, „Ritual de iarnă” în Music Club (29.01.2016)

0
81

Calin Pop (600 x 450)
Foto de Stormwind

Articol de Stormwind

E cineva care nu știe cine este Călin Pop? Mă îndoiesc. Cel puțin nu cineva care ajunge pe acest site. Deci nu mai este nevoie de nicio prezentare.

Am ajuns la club puțin după ora 20:00. Lumea începuse deja să se adune, iar în scurt timp cam toate locurile erau ocupate. Ne-am așezat la o masă mai în spate, dar vizibilitatea era bună. Clubul nu este imens, așa că oriunde ai fi stat, era destul de bine. Poziția nu prea mă avantaja însă în intenția mea de a captura câteva momente din acest concert (promisesem că voi face niște poze), dar cu puțin (mai mult) ajutor de la prietenii care erau cu mine, câteva poze au ieșit bine.

Călin Pop a ajuns la Music Club în jur de ora 21:00. Pe scenă a urcat în jur de ora 21:30 și cât se poate de simplu și discret, a început să cânte. Doar reflectoarele care s-au aprins și îl scăldau într-o lumină plăcută trădau că spectacolul începuse, și, desigur, acordurile clasice de chitară care se porniseră și se revărsau clare și semețe peste noi. Murmurul din sală s-a oprit și publicul a devenit atent și ascultător. Da, mi-a plăcut, eram mai în spate și puteam să observ cam toată încăperea, lumea devenise ochi și urechi. Chiar am remarcat postura în care se regăseau mai multe persoane din fața mea, cu mâna dreaptă rezemată de cap, într-o poziție relaxată, de ascultare și de savurare în același timp a muzicii.

Reprezentația Călin Pop din seara aceasta, a avut două părți distincte. În prima parte a cântat piese de pe acest al doilea album solo pe care îl lansează, intitulat „Ritual de iarnă” – motivul pentru care noi ne aflăm aici (deși cred că adevăratul motiv este bucuria revederii cu artistul Călin Pop într-un cadru atât de intim cum este acest club), iar în cea de-a doua parte ne-a pregătit câteva surprize, de care o să vă povestesc imediat.

Îmi plac piesele care compun „Ritual de iarnă”, am ascultat albumul înainte de această seară. Știți ce frumos se aude scârțâitul zăpezii în piesa „Prin zăpadă”? Este preferata mea. Dar și „Vis de iarna” sau „Amintiri de iarnă” pe care le-am auzit live în această seara. Și nimic nu se compară cu reprezentația live. Publicul s-a ridicat în picioare și a aplaudat frenetic înainte de pauză.

La un moment dat trece un tip prin fața mea si privirea mi se lipește de tricoul lui original cu „Celelalte Cuvinte”. „Am și eu unul” – îmi venea să strig, și mi-a părut rău că nu am realizat la timp și nu-l aveam pe mine. Cum e posibil? Păi e, că e tricou de vară și eu sunt sora mai mică a lui Gerilă, am pe mine un pulover pe vremea asta, nu mi-am dat seama că mă pot îmbrăca în tricou (rezolvam eu frigul cu o bluză luată pe dedesubt). L-am cumpărat la concertul aniversar Celelalte Cuvinte 25 de ani, de la Sala Palatului. Amintiri… Călin Pop e neschimbat, nu-mi vine sa cred ca au trecut 10 ani de atunci. Anul acesta trupa sărbătorește 35 de ani de activitate. Măreț.

A urmat partea a doua, partea cu surprize, așa cum am fost anunțați. Am fost răsfățați cu piese din repertoriul ”Celelalte Cuvinte” și cu invitați care au urcat pe scenă alături de Călin Pop. Primul dintre aceștia, Lucian Hulban de la formația N.O.R. din Oradea. Hulban a bătut la tobe… și ce a mai bătut! Inițial într-o singură tobă și mai târziu la tobe adevărate care au apărut pe scenă – erau de fapt acolo de la început, acoperite cu o husă și au fost dezvelite la momentul oportun, aceasta fiind încă una din surprizele serii. Tobele au fost completate de chitara bas a „copilului nebiologicȘtefan, după cum l-a prezentat Călin Pop pe cel de-al doilea invitat. Și ultimul, dar nu cel din urmă, Ovidiu Roșu, care i-a acompaniat maiestuos la vioară. Toată lumea era în picioare, se cânta, se aplauda, era o nebunie frumoasă, un adevărat concert în miniatură, intim, parcă pentru fiecare spectator în parte.

O seară perfectă! Mulțumim, Călin Pop – „o voce, o chitară, o poveste”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here