Farsă la Sanremo: doi actori amatori amenință că se sinucid

0
48

Am strâns pentru voi câteva reacții publicate pe rețelele de socializare, dar și în presa italiană după prima seară de festival.
 
Toto Cutugno a postat următorul mesaj pe Facebook: „Festivalul Sanremo… sunet extrem de prost… piesele trebuie ascultate de mai multe ori pentru a putea fi judecate ca lumea… Laetitia Casta este fascinantă ca de obicei… Cat Stevens este o legendă, emoționant moment… în rest… plictiseală…”
 
A început unul dintre cele mai frumoase evenimente muzicale: Festivalul Sanremo 2014, ediția 64. În deschidere, Fabio Fazio a vorbit despre frumusețe, despre o frumusețe pierdută, despre Italia, o țară care trebuie salvată. La doar câteva secunde după discursul lui de deschidere, s-au auzit strigăte din spatele scenei. Un dizident amenință că se aruncă în gol și blochează astfel intervenția lui Beppe Grillo. Fabio a citit scrisoarea acestuia și și-a exprimat solidaritatea. Este vorba, în mod evident, despre o farsă făcută în stilul lui Pippo Baudo. Urmează un dialog spumos între Grillo și Fazio. Presa din Italia critică acest moment regizat precum și scrisoarea citită de Fabio, pe care o consideră incompletă și deci… inutilă. Nici telespectatorii nu sunt prea încântați: „s-a mai făcut sceneta asta!”, „Fazio e în pană de idei”, „Fazio se crede Baudo”, sunt doar câteva dintre comentariile postate pe Facebook.
 
O altă țintă a criticilor (postate pe Facebook și Twitter) a fost modul în care arăta scena: „lipsesc florile, e inadmisibil”, „nu-mi place cum arată scena, înainte era plină de flori… nici vocile nu-mi plac prea mult… în afară de Arisa și Antonella… nu avem nicio voce ca lumea în concurs”, „scena arată oribil, iar cei doi prezentatori sunt vulgari”, „unde sunt orchestratorii noștri?? unele piese sunt prost orchestrate… mi-a plăcut doar Arisa și Cristiano de Andre… restul sunt varză. Iar sunetul este execrabil!”.
 
În schimb, momentul lui Luciano Ligabue, care a interpretat piesa „Crêuza de mä„, aducând astfel un omegiu lui Fabrizio De Andrè (născut pe 18 februarie), a fost extrem de apreciat de toată lumea. La fel de încântați au fost oamenii și de filmările deosebite făcute de Duccio Forzano cu spider-cam-ul în timp ce pe scenă cânta Arisa.
Tito Stagno, primul invitat-prezentator al serii, a anunțat că Arisa va merge mai departe cu piesa „Controvento„. „Categoric cea mai bună dintre cele două piese”, au scris jurnaliștii italieni.
 
După 15 ani, Fabio se reîntâlnește cu modelul francez, Laetitia Casta. Urmează un duet inedit, iar presa nu ratează momentul pentru a-l lua peste picior pe Fabio: „Aproape a cântat și Fazio”. Scenografia și coregrafia au fost extrem de apreciate pentru acest moment. Cei doi sunt acompaniați de Paolo Jannacci, fiul lui Enzo Jannacci.
 
Antonella Ruggiero merge în finală cu piesa „Da lontano”.
 
Raphael Gualazzi & The Bloody Beetroots merg mai departe cu piesa „Liberi o no”. Masca purtată de The Bloody Beetroots este cea a lui Venom, personaj din seria Spiderman.
 
„Explozie de energie pe scena Teatrului Ariston cu Raffaella Carra”, scriu jurnaliștii, dar și simpli telespectatori pe Facebook și pe site-urile dedicate festivalului, de unde deduc că acesta a fost cel mai apreciat moment al primei seri.
 
 Cristiano De Andrè merge mai departe cu piesa „Il cielo e vuoto”.
I Perturbazione (care au fost declarați de jurnaliști: „revelația acestei ediții”) merg mai departe cu piesa „L`Unica”.
 
Yusuf Cat Stevens este „apogeul serii”, potrivit telespectatorilor. Artistul a cântat „Peace train”, „Father And Son” și „All You Need Is Love” – un omagiu adus formației The Beatles. „Foarte reușit interviu lui Fazio”, „Bravo Fabio, te-ai descurcat excelent cu Marele Cat Stevens”, sunt doar câteva dintre opiniile exprimate de telespectatori. Cat Stevens a vorbit despre religie și despre conflictele din lume pe scena festivalului. Artistul a fost aplaudat la scenă deschisă. „Pentru astfel de momente faci Sanremo”, a spus Fabio Fazio.
Roberto Maroni a postat următorul mesaj pe Twitter: „All You Need Is Love în interpretarea lui Cat Stevens este impecabilă”.
 
Giusy Ferreri, ultima concurentă din această seară, merge în finală cu piesa „Ti porto a cena con me”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here