JOE COCKER LA ROCKMANIA 1995

0
822

Rockmania 1995 3
În 1995, a avut loc la București, Festivalul Rockmania. Au urcat atunci pe scenă: Joe Cocker, Rod Stewart, Eros Ramazzotti, Timpuri Noi, Holograf. Revista Vox Pop Rock a relatat pe larg despre acest eveniment. Aveți aici câteva pagini (fotografiate) și opinii avizate (fragmente) de la cei care au fost acolo.
 
 
 

Moțu Pittiș: „Joe Cocker a însemnat o mare fericire”

„Acum l-am văzut stăpân pe el, „sub control”. E clar că fericirea la el nu mai este beția. A îndeplinit una dintre sarcinile esențiale ale rock-ului, cel de provocator de stare de fericire pentru cei de pe stadion”.
 
 
 

Oltea Șerban Pârâu: „Am fi stat până dimineață”

Rockmania 1995 1
Click pe imagine pentru a citi articolul în întregime

(…)Joe Cocker ne face să ne „încălzim”, de data asta fără aportul soarelui. „Dumnezeu mi-a oferit vocea pentru a cânta. Acesta este motivul pentru care mă aflu aici”. Recitalul lui Joe Cocker a fost cea mai plastică ilustrare a acestei afirmații. Totul a fost construit pe un nivel de profesionalism remarcabil. Orchestrația plină, pianistul excepțional, două voci feminine în backing care sunau ca un cor… Tot ceea ce s-a întâmplat a fost foarte divers. De la You Are So Beautiful până la Summer In The City nu sunt numai 20 de ani diferență. Este o altă lume. Totul este sintetizat în vocea și muzica unui singur om, care lasă să se întrevadă permanent în ceea ce cântă venerația față de Ray Charles.
(…)
Fără artificii scenice, fără trucuri de spectacol, recitalul Joe Cocker de la București rămâne una dintre cele mai intense experiențe muzicale pe care le-au trăit bucureștenii pe viu”.
 
 
 

Marian T: „Joe Cocker – favoritul publicului”

Rockmania 1995 2
Click pe imagine pentru a citi articolul în întregime

(…)În primul rând, te întrebi cum de a fost posibil ca Joe Cocker să găsească atât de repede modalitatea de a transmite publicului esența blues-ului pe care-l cunoaște atât de bine. Favoritul publicului a știut să comunice cu tinerii din fața scenei, tineri care au rămas înmărmuriți, furați de vraja acestui glas unic”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here