„Timişoara, mon amour”, un posibil imn al oraşului, lansat în cadrul spectacolului caritabil „Despre sufletul românesc” VIDEO

0
30

Spectacolul „Despre Sufletul românesc”, cu Dan Puric şi Filarmonica „Banatul” Timişoara, desfăşurat aseară la Sala Capitol a avut parte de o premieră absolută, în cadrul căreia Josef Kappl, creatorul operei rock Meşterul Manole, a debutat ca solist, cântând piesa „Timişoara Mon Amour”.
Spectacolul a fost realizat în sprijinul construcţiei Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, un proiect iniţiat de Fundaţia „Sfânta Irina”. La eveniment au mai participat Orchestra simfonică şi corul „Ion Românu” ale Filarmonicii „Banatul”, împreună cu dr. Pavel Chirilă, Radu Popa, Gheorghe Costin, Iosif Todea, Josef Kappl, Mihaela Işpan, Alina Todea, Maria Virginia Oniţa, Lucian Oniţa, Petru Iuga, Cosmin Bălean şi alţii.
„Joji Kappl a simţit nevoia să compună o piesă prin care să descrie prin ochii lui Timişoara. Este o piesă pe care iniţial am gândit-o pentru cei de la Pasărea Rock. Graţie succesului de care s-a bucurat, s-a născut ideea ca piesa asta să fie folosită ca un fel de imn al Timişoarei. Evident, acest lucru ne-ar onora în mod deosebit“, ne-a declarat Corneliu Vaida, textierul acestei piese.
„Timişoara mon amour” a fost cântată de două ori în cadrul evenimentului de ieri, inclusiv de toţi cei 700 de spectatori care au avut la dispoziţie textul acesteia. Având în vedere succesul de care s-a bucurat melodia, e de aşteptat ca această piesă să devină în viitorul apropiat un posibil imn al oraşului. „Noi nu am făcut piesa asta cu un scop anume, nu din acest motiv am compus această piesă. A fost prima apariţie ca solist a lui Joji Kappl, care a fost extraordinar de emoţionat. A fost un moment unic şi, dacă ni se va cere, vom face o înregistrare separată a acesteia“, ne-a mai declarat Corneliu Vaida.
 
Articolul poate fi citit în întregime aici:
http://www.pressalert.ro/2014/03/timisoara-mon-amour-un-posibil-imn-al-orasului-lansat-cadrul-spectacolului-caritabil-despre-sufletul-romanesc-video/
 
sursa: pressalert.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here