Olga Bălan şi Lucia Dumitrescu la Psihologul muzical (ediţia 614 – 5.07.2014)

Olga Balan la Radio Romania

Olga Balan la Radio Romania

A revenit Olga Bălan după 6 luni de la debutul în emisiune. A promis că ne anunţă când proiectul său româno-italian va fi gata de lansare. Din 12 iulie va începe emisiunea, „Salutări din Sud” pe TVR2 (12 episoade) în care se fac recomandări turistice (Grecia, Italia), culturale, muzicale. Olga Bălan, care e prezentatoarea acestui ciclu de emisiuni, ne-a oferit şi două piese scrise pentru ea. Solista locuieşte de mulţi ani la Roma şi a făcut naveta cu plăcere.

 

Lucia Dumitrescu la Radio Romania

Lucia Dumitrescu la Radio Romania

Lucia Dumitrescu  (născută la Buzău pe 29 aprilie 1990) a venit pentru prima oară în emisiune, dar are ani buni de RRA unde a prezentat alături de Titus Andrei emisiunea „Top românesc”. O cunosc pe Lucia de când era la debut (avea 9 ani), când de pregătirea ei se ocupau Mirela şi Cornel Fugaru. Acum se bucură de un CD editat de Fundaţia Radio România (2013). Am difuzat mai multe piese de pe acest album (primul de adult) compuse de Laura Stoica, Adrian Romcescu, Alexandru Gorgos, Robert Anghelescu ş.a.m.d. Mai multe piese beneficiază de versurile semnate de Mirela Fugaru. La insistenţa ascultătorilor Lucia a şi cântat în studio. Am rememorat împreună momentele importante ale carierei, cu premii interne (începând cu „Ploaia steluţelor” din 2001) şi internaţionale, cu numeroase prezenţe peste hotare inclusiv la Eurovision. Primul Premiu I l-a obţinut la „Ursuleţul de Aur” de la Baia Mare în 1997. Acum e psihoterapeut pregătind masteratul. E o profesie care-i place. A absolvit şi o facultate de muzică. E convinsă că va mai avea multe de spus în plan muzical alături de grupurile Cardinal şi Blue Motors. Merită mai multă atenţie din partea organizatorilor şi producătorilor de evenimente!

 

Steve Stevens

A propus şi câteva piese interpretate de Whitney Houston, Ed Sheeran, Francois Feldman, Lucie Silvas, Electric Fence sau Saara Alto.
După ora 3,00 găsiţi un interviu exclusiv cu chitaristul lui Billy Idol, Steve Stevens, realizat de Iulia Radu.
Ultima parte a emisiunii a aparţinut grupului Led Zeppelin. În Top 5 Sentimental primele locuri au fost ocupate  de piesele 1. Stairway To Heaven, 2. Whole Lotta Love, 3. Kashmir.

 

Audio:

Selecţie a mesajelor:

Lazăr (Buc): Bun venit acestei mari artiste! Am avut onoarea să o văd într-un spectacol şi a fost magnifică! Mă bucur că este alături de noi!

Cristi, Olanda Vă salut de pe drumurile Europei! Sunt cu voi până la ora 5.00!

Viorel Zanet, Falciu Seara buna! Sarut mana stimatei invitate! O sa urmaresc episoadele pregatite  de doamna, mai ales ca vreau sa mananc sanatos si sa-mi gasesc sanatatea pierduta! Buna emisiune!

Blande salutari de la paznicul de noapte al comunei Cosna, Judetul Suceava,va multumesc ca sunteti alaturi de mine si imi faceti trecerea timpului mai usoara.

Costin Lucia este artistul inteligent de care Romania are acum nevoie! Ascultati Lucia Dumitrescu – artista care stie sa faca lucrurile inteligent si cu multa demnitate!

Anca Pascale De ani de zile am auzit numele Luciei intr-o conexiune ciudata cu “Si baietii plang, nu-i asa?” . Sunt complet impresionata de calitatile sale vocale si interpretative, de varsta sa in raport cu cele realizate si de preocuparie multiple. Felicitari!

Tedi, Londra Bun venit Lucia! Eu mi-amintesc de tine de la Ploaia de steluţe… Îţi mai place Whitney Houston? De fapt, vreau să te întreb dacă ţie chiar îţi plăcea de Whitney sau piesa respectivă ţi-a fost alesă de altcineva pentru că ţi se potrivea din punct de vedere vocal?

Radu, Ilfov Dar ce-l împiedică pe un artist român să fie non-conformist în ceea ce priveşte imaginea? Asta nu înţeleg eu!

Ionescu Cornel Salutare Andrei !…sunt acelasi fidel ascultator al emisiunilor tale !….ma bucur nespus ca o aud pe Lucia !…e buzoianca de-a mea !:)….dintre copiii care aparusera odata ( eu sunt de varsta ta !)..am fost convins ca vor reusi sa se afirme Lucia , Alina Sorescu si Simona Nae !

Sabina Popa O voce admirabilă, o frumuseţe deosebită, un talent uriaş… Ce lipseşte?…

Marian din Chichiş  jud. Covasna  Apreciez că sunteţi foarte ironic. Aveţi spirit de glumeţ.

Boogie Înţeleg că Lucia a făcut psihologie, aşa că o voi întreba următorul lucru. Când a venit Alice Cooper la Bestfest am fost după concert la meet & greet. El era fără machiaj şi mi-a zis că “Alice Cooper” apare doar pe scenă… În rest el este Mr Furnier. A zis că l-a “încuiat” pe Alice în interiorul lui şi nu îi dă drumul decât pe scenă. Ce diagnostic i-ai pune acestui artist? :)))

Liviu În ce relaţii eşti cu Vlad Fugaru? Te-ai gândit să cânţi în duet cu el?

Trandafir Florentin Alexandru Buna dimineata domnule andrei, va felicit cu tot dragul pentru toate emisiunile frumoase care le realizati, si pentru invitati care ai aveti de fiecare data. Cu mult drag si stima alexaandru/ din deva hunedoara.

Ilie Te-ai gândit la o colaborare cu Adrian Ordean?

Cu  respect  mă  numesc  Marius   şi  aş  ruga-o  pe  lucia    dacă   poate  să  ne  cânte  ceva   de  la  LARA  FABIAN  Mulţumesc!

Cristina, metalfan Steve!!! Cât de tare!! Wow! :)

Veronica, Cluj Steve Stevens rules!!! L-am văzut la Cluj!! Este un mare chitarist, eu abia acum l-am descoperit.

Renata Mulţumesc pentru interviu! Foarte tare!! Steve Rules!

Gabriel A avut profesor român!! Tare de tot!! Foarte interesant!

Dumitrache Sorin Excelent interviul,mulțumim și felicitări Iulia

Traian, Deva Mulţumesc pentru acest interviu bestial!! Mi-a plăcut mereu de Steve Stevens!! Are el coafura aceea glam, se îmbracă în stilul lui Marc Bolan, dar cântă excepţional la chitară! Felicitări şi mulţumesc încă o dată!

KissArmy Sunt încă sub influenţa interviului, dar mă bucur foarte mult şi de topul cu Zeppelin. Mulţumesc pentru şansa de a-l asculta pe Steve, nu aş fi crezut că are un discurs atât de bun! Eu l-am admirat mereu, fiind apropiat de trupa Kiss. Mi-a plăcut foarte mult şi albumul pe care a colaborat cu Peter Criss (ex-Kiss). Este un muzician de senzaţie! Mulţumesc încă o dată!

Tenorul Bogdan Olaru Va multumesc frumos Maestre…Multumesc frumos Lucia…trebuie sa fiu sincer si voi fi . Este pentru intaia data cand ascult aceasta emisiune…asadar cand va ascult…si sunt fericit ca v-am descoperit. Ar fi trebuit sa dorm tinand cont ca peste 2 ore jumatate ma voi trezii…insa vocile D-voastra…minunata voce a Luciei , talentul ei , nu ma lasa sa adorm…cu bucurie si fericire va ascult…si va multumesc…pentru ca imi sunte-ti aici langa cap pe perina (ascultandu-va prin radio-ul telefonului meu mobil ) , va multumesc pentru ca v-am descoperit…pentru ca existati…incepand din aceasta noapte va voi fi admirator constant…atat al D-voastra Domnule Andrei cat si a minunatei voci a d-rei Lucia . Minunat si superb. Va multumesc din suflet

 

sursa: Radio România Actualităţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 2

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>