Personalități din diverse domenii susțin noul proiect muzical al Alexandrei Ușurelu

0
17

Alexandra UsureluDupă ce în primăvara acestui an Alexandra  Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa „Ceva se întâmplă cu noi” (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o  călătorie până… „La capătul lumii” fiecăruia dintre cei ce ii asculta muzica, un loc de evadare din cenusiul din jur– acesta fiind titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

 
Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă și culoare –  capătul lumii pentru mai multe generații de emigranți de la începutul anilor 1900 –  Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârșitul lunii noiembrie și va aduce o surpriză: prezența în clip a unei personalități feminine îndrăgite a showbizului românesc.
 
Melodia, scrisă și produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detașarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.
 
La Capătul lumii” nu este un îndemn de a pleca într-un loc anume de pe glob, ci de a ne întoarce în acel loc din interiorul nostru care se numește suflet. Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din fața mea. Dacă ascultați cu atenție versurile, veți vedea că este vorba despre el în acest cântec.“ a declarat Alexandra Ușurelu.
 
Piesa a ajuns la inimile mai multor personalități din diferite domenii, colaboratori și prieteni de-ai artistei care s-au alăturat acesteia și au mărturisit în spațiul virtual în ce fel își găsește fiecare linistea „la capătul lumii” interioare.
 
Astfel, Mircea Vintilă a declarat : „Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei și adolescenței mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal și hochei, Parcul cu Platani, ștrandul „La două ligheane”, petrecerile și primele mele încercări muzicale.”
 
Pentru realizatoarea radio și tv Liana Stanciu: „La capătul lumii” este „în brațele Teodorei și ale lui Mihai (n.r. fiica și sotul), dimineața, sâmbăta, când buimaci ne adunăm și facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos și mai cald, și mai bun, și mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în brațe.” http://youtu.be/-G1N63GzHSU
 
Cornel Ilie (Vunk): „Cred că locul ăla în care vreau eu să fug mereu, să găsesc un capăt de lume este liniștea. Și asta găsesc în foarte multe lucruri, dar cel mai mult în cuvinte.” http://youtu.be/DGbU0mCod4w
 
Mihaela Călin (jurnalist Antena 1) : „La Capătul lumii” este momentul pe care tu îl alegi. Nu este un loc, este un moment. Este momentul acela în care faci lucrurile doar pentru tine. Și dacă tu simți că acum ai chef să mergi la un concert, mergi la un concert! Dacă tu simți că vrei să citești o carte bună, lasă-i pe toți, citește o carte bună. Dacă simți că vrei să mergi la o bere cu prietenii, fără deadline-uri, mergi la o bere!
 

Despre Alexandra Usurelu: 

 
Alexandra Ușurelu debutează în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București, unde atrage atenția Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naționale „Din dragoste pentru femei” și “Prețuiește Viața”.
Alexandra a colaborat cu nume sonore din muzica romanească, printre care Trupa Vunk (pentru duetul “Nopțile trec (doar visele rămân)”, ce în 2013 devine genericul serialului TV „Îngeri pierduți”, produs de Media PRO Pictures), Mircea Vintilă (la cântecul “Ceva se întamplă cu noi”), Mircea Rusu (pentru cântecul “Doi străini”), Walter Dionisie (“Prețul Corect”, “Nicicând doi”), Bobby Stoica (alături de care lansează și albumul său de debut), dar și din cea internațională, aici remarcându-se colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul și pianistul argentian al trupei de succes internațional Narcotango, nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy.
 
La invitația Televiziunii Naționale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internațional Turkcevizyon în septembrie 2013.
 
După o serie de concerte acustice în diferite locații din țară, din dorința de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producție, cu decoruri, videoproiecții, și într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susține primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.
 
Dragostea fața de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii” împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar și să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu ești singur”. De altfel, în 2013 și 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here