Pentru o zi , Delta Dunării se află pe bulevardul Kiseleff

0
9

La RuralFest, festivalul în care Comisia Europeană aduce satul românesc în mijlocul Bucureștiului, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 va aduce o bucățică din Delta Dunării pe bulevardul Kiseleff.
Pe 14 septembrie, alături de cei peste 150 de producători, meșteșugari și artizani invitați să reprezinte ruralul românesc cu ce are el mai bun și să ilustreze proviniciile istorice ale României, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 are onoarea să ofere bucureștenilor un tablou al Deltei în trei dimensiuni: gust, meșteșug, interacțiune.
Ivan Patzaichin va fi prezent la Colțul Deltei, unde se vor găsi bunătăți din pește, obiecte de artă realizate de artizanii locului, și doritorii își vor putea încerca îndemânarea la realizarea unei ambarcațiuni din lemn, sub îndrumarea unui marangoz (meșterul care produce bărcile tradiționale din lemn).
 
RuralFest va fi deschis la ora 09:30 de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, care va fi disponibil pentru un dialog cu publicul între orele 15:00 – 16:00.
RuralFest se va încheia seara la 19:00. În tot acest timp, aici se vor găsi bunătăți de cumpărat pentru acasă sau de mâncat pe loc, și se vor găti mâncăruri tradiționale. Copiii vor avea locuri de joacă, se vor întâlni cu personaje din basmele populare și vor putea participa la ateliere de ornat turtă dulce, de realizat păpuși tradiționale, de împletit colaci etc. Se vor organiza demonstrații de meșteșuguri și expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice (pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii). Vor avea loc momente artistice ale unor state din Uniunea Europeană, jocuri, concursuri și o paradă a costumelor populare.
 
Aflați mai multe informații despre programul evenimentului accesând acest link:
http://cristianchinabirta.ro/2014/09/11/cinci-motive-pentru-care-va-invit-sa-mergem-la-rural-fest/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here