REPREZENTANȚII ROMÂNIEI LA EUROVISION, ACUZAȚI DE PLAGIAT

0
34

Voltaj
Voltaj

Scandalul de la Eurovision ia amploare. Iată ce a scris astăzi (10.03) Dana Enache în Cancan.ro:
 
Mai exact, luni, la orele pranzului, acuzatiile de plagiat si-au spus cuvantul. Iar melodia celor de la Voltaj, “De la capat”, tradusa pe ultima suta de metri in limba engleza, e suspecta ca seamana izbitor cu o melodie mai veche, cantata de un grup strain: Delirous – ‘I could sing for your love forever”. Dar asta e o nimica toata pe langa ceea ce se intampla acum, la TVR.
“A fost scrisa si depusa o contestatie prin care se cere descalificarea trupei Voltaj, iar lucrurile sunt extrem de serioase. S-a incalcat regulamentul grav, iar melodia lor are 3.20 minute, fiind stipulate, clar, ca nicio piesa care ajunge in finala nu trebuie sa depaseasca trei minute fix. Mai mult chiar, acesta este regulamentul EBU (n.r. European Broadcasting Union, cei care verifica la sange ceea ce se intampla in fiecare tara participanta cu Eurovisionul), iar daca piesa celor de la Voltaj nu va fi descalificata, atunci se va inainta contestatia celor de la EBU si vor fi ei cei care iau msuri”, a povstit o sursa apropiata Eurovisionului, pentru CANCAN.ro.
 
Pana anul acesta, reprzentantii TVR au fost extreme de rigurosi cu privire la regulament si nu o dta s-a intamplat ca piesele sa fie descalificate inca de la preselectie pentru ca depaseau timpul de trei minute chiar si cu doua sau trei secunde, fapt care ar fi putut fi remediat fara probleme. Numai ca se pare ca pentru trupa Voltaj s-au facut mai multe favoruri, printre care si faptul ca li s-a permis pe ultima suta de metri sa traduca piesa in limba engleza.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/se-intampla-acum-tvr-somat-sa-descalifice-voltaj-de-la-eurovision-motivul-este-halucinant.html
 
Ei bine, seamănă sau nu cele două piese? Așteptăm opiniile voastre!
 

 

 
 
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. […] Acum că am aflat care sunt cele 27 de țări care se vor înfrunta în Marea Finală de la Viena (pe 23 mai, ora 22.00, puteți urmări pe TVR 1), ce poate fi mai frumos decât să citesc comentariile de pe Facebook și din presa internațională (pentru că la noi nu jurnaliștii nu comentează, doar consemnează)? Dar, înainte de a porni pe drumul Internetului, să facem o scurtă recapitulare. Așadar, ne repezintă trupa Voltaj cu piesa „De la capăt / All Over Again”. La preselecția națională, băieții au obținut punctaj maxim și de la juriu și de la telespectatori (au câștigat cu doar 4.707 voturi). La vremea respectivă am adresat TVR-ului 7 întrebări de bun simț (le găsiți aici!), la care nu au catadicsit să răspundă! Nu au răspuns nici întrebărilor formulate de Sasha Dan (fan Eurovision, unul dintre Adminii grupului EUROVISION ROMANIA). E drept că au dat un răspuns halucinant contestației depuse de grupul Hara, în care artiștii erau sfătuiți să depună contestația în același timp cu actele de înscriere la preselecție (adică să conteste ceva ce încă nu fusese jurizat). Da, a fost bancul zilei pe care îl puteți (re)citi aici! Ca de fiecare dată, nu a lipsit nici acuzația de plagiat. S-a spus că piesa celor de la Voltaj seamănă izbitor de mult cu Delirous – „I could sing for your love forever” (mai multe citiți aici). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here