14 SEPTEMBRIE 2020

0
95

Anul trecut nesimțiții care ne conduceau, au refuzat ziua normală de începere a școlii, ne-au furat 5 zile din vacanța copiilor. Anul acesta e mai rău. Zeci de decizii confuze, de modificări cu efecte inimaginabile asupra copiilor și părinților au umplut media și rețelele de socializare. Să zic câteva? Adeverințe de care nu mai e nevoie atât de urgent. Oamenii puși să stea la cozi pentru ele, ca să afle că nu trebuia. Ce facem cu Declarația pe proprie răspundere că am copil sănătos?

Dilemele rămân: cu sau fără pachețel cu mâncare la școală, ies copiii în curte la pauză sau nu ies, fac sport cu sau fără mască, au sau n-au condiții de igienă la baie, stau sau nu la distanță corespunzătoare ș.a.m.d. Ce fel de studiu mondial a stabilit că florile transmit virusul? Cum au socotit ei, specialiștii, că trec prin patru mâini? Dar nici banane n-ar trebui consumate, nici legume, fructe. Și florile se spală, dacă asta vreți să spuneți, codițile se împachetează, din câte țin minte, florăresele pot folosi mănuși, exact ca și cei care duc florile presupus virusate.

Oare se va renunța și la ”fondul clasei”, la cadourile pentru doamna? Cum le dezinfectăm? Copiii și părinții au stat grămadă la mare, la munte, fără măști, dar nu pot sta la distanță și protejați la o deschidere frumoasă a anului școlar? Lipsa de logică distruge speranța că vom avea generații normale. Dispar emoțiile, bucuriile, se adună frustrarea, revolta, iritarea. Nu vom uita acest 14 septembrie!

P.S. Profesorii se pensionează, alții sunt spitalizați cu Covid-19. De unde atâta încredere, doamna ministru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here