160 de melodii s-au înscris la preselecția națională Eurovision – VIDEO

0
25

Blaxy Girls, Paula Seling şi Ovi, VH2, Dan Helciug, Bere Gratis, Silvia Dumitrescu, Ozana Barabancea, Andrei Leonte şi multe alte nume devenite celebre în concursurile de talente se numără printre cei care speră să reprezinte România la Copenhaga în luna mai la Eurovision.
Sunt şi mulţi compozitori străini care vor să concureze pentru România: italieni, spanioli, greci, belgieni şi norvegieni.
Cine va trece de proba dosarului va intra la preselecţie miercuri şi joi. Un juriu de specialitate va alege cel mult 12 piese pentru finala naţională.
„Anul acesta documentele au fost foarte bine întocmite şi nu au fost descalificate foarte multe piese.” a declarat Florentina Aron, notar public.
Toate piesele trimise în plic, pe CD, sau prin email sunt verificate. Nu trebuie să depăşească 3 minute, nici să se fi auzit în public înainte de 1 septembrie 2013. Se verifică inclusiv varianta instrumentală în comisia de la TVR.
Potrivit regulamentului piesa e descalificată dacă dosarul de concurs e incomplet sau dacă taxa de înscriere nu a fost achitată. În plus interpretul trebuie să aibă cel puţin 16 ai împliniţi la data finalei internaţionale.
Melodia câştigătoare va fi aleasă pe 1 martie la Braşov, la teatrul dramatic Sică Alexandrescu într-un spectacol televizat cu public.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here