30 de ore de muzică rock la Festivalul Posada

0
30

După 30 de ore de muzică rock de calitate, Festivalul Posada și-a desemnat câștigătorii din acest an duminică seară. Maratonul rock a avut în program nu mai puțin de 10 recitaluri și 12 trupe aflate în concurs. Evenimentul, traditional încă înainte de revoluție,a fost reluat din 2011, fiind organizat în aceeași formulă : Asociația Rock Culture și Primăria Câmpulung, cu sprijinul substanţial al Ministerului Culturii. Planurile principalului om implicat în tot ceea ce a însemnat organizarea unui festival de o asemenea anvergură, Bogdan Trîmbaciu, pentru anul următor, sunt unele foarte mari mari. “De pe acum vreau să anunț că Festivalul Posada 2015 va deveni cu siguranță festival major national care va avea etape de preselecție în toată țara și va aduce la Câmpulung cele mai bune trupe rock din România. Am rămas singurii, ca festival – concurs, care sprijină trupele tinere de rock și vrem să-l ducem ca fiind reperul a ceea ce înseamnă concurs de muzică rock. Pe partea de concurs suntem unul dintre cele mai bune festivaluri din România” a declarat acesta.
 
Decizia juriului format din  Alex Revenco, redactor la Jurnalul Național, Cristi Gram, chitarist Pasărea Rock și Awake, fost chitarist la Phoenix, Gabi Nicolau “ Guriță” – vocal Kripton, Ștefan  Raul Gabriel  baterist, Răzvan Brăileanu, basist la Shiffting Sands și redactor la Revista 22, și nu în ultimul rând Bogdan Trîmbaciu,  în privința câștigătorilor, a fost și în acest an una dificilă ținând cont de prestația trupelor din concurs.
Iată care au fost câștigătorii acestei ediții a festivalului de la Câmpulung:
Marele Premiu – Sinscape (Bucuresti)
Premiul I – Greenish (Galați)
Premiul II – Subliminal Damage (Iasi)
Premiul III – Untold Faith (Carei) 
Mențiune – Simbolic (Câmpulung)
 
Este pentru prima oară de la reluarea festivalului când o trupă din Câmpulung reușește să  obțină un premiu la ei acasă.
Anul acesta valoarea totală a premiilor s-a ridicat la suma de 2000 de euro .
Spectatorii, mulți veniți din întreaga țară au avut parte de momente speciale în cele trei seri alături de nume grele ale rock-ului românesc la fel ca în anii precedent precum Kempes, Neutron, Awake, Days of Confusion, Bucovina, Dirty Shirt, Tiarra, Awake, Vespera, Focuri, Masked Toys. Prezent la festival a fost și Tudor Turcu, câștigătorul de la X- Factor. Din fericire, anul acesta au lipsit incidentele, și asta datorită firmei de pază  Blackhawk Security cea mai populară firmă din România specializată pe acest gen de festivaluri, ajutată şi de voluntari câmpulungeni. Sunetul impecabil asigurat de Top Sound plus imortalizarea profesionistă a momentelor de către Art Photo Studio au fost ingredientele perfecte pentru ca Posada Rock să redevină ce a fost o dată. Dacă ținem cont că prezenți la festival au fost fani ai evenimentului din întreaga țară, la Câmpulung se arată vremuri bune pe viitor!
 
sursa: universulargesean.ro
 
Text preluat de pe pagina oficială de Facebook, Posada Rock
 

Posada Rock 2014 – Prietenii… vechi si noi

 
Asta inseamna acest festival, o familie care se mareste de la o editie la alta, un spirit care molipseste si atrage ca un magnet pe cei care participa pentru prima data la acest festival, o bucurie de a te reintilni cu oameni de care ti-a fost dor, un revelion rock ce tine 3 zile (si nopti).
Daca in prima zi sosesti cu emotia revederii, deja la incheierea celui din urma recital al primei seri ramai cu un zambet larg care tine mult dupa ce se incheie festivalul. Un eveniment care transforma actul muzical in arta si scoate partea buna a omului contaminand pe toti participantii !
Daca la alte evenimente de acest gen lumea participa pentru anumite trupe pe care doreste sa le vada, la Posada parca nici nu conteaza un brand anume, oricum o sa-ti placa , fie ca e vorba de Vespera sau Dirty Shirt, de Awake sau Kempes, de Sinscape sau Masked Toys, trupele sunt atat de sincere incat atrag nu doar publicul la concertele lor dar si pe artisti precum si juriul de specialitate spre urmarirea concertelor iar la incheierea show-ului toata lumea doreste meet & greet 🙂
Nebun trebuie sa fii, sa ai posibilitatea participarii (ca public, ca trupa in concurs sau in recital) si sa nu o faci.
Line-up-ul din aceasta editie a adus aproape toate genurile din rock si am vazut concerte foarte bune incepand cu Focuri, Days of Confusion, Bucovina, Neutron, Tiarra, Dirty Shirt, Kempes, Masked Toys, Awake si Vespera. Un fapt inedit a fost si un recital al juriului,  mai putin Alex Revenco (cine ar mai fi ramas sa felicite la final) !
Sinscape sunt castigatorii marelui premiu Posada 2014,  de departe cea mai buna formatie inscrisa in concurs , un premiu binemeritat si corect jurizat !
Romanian Rock Radio aduce multumiri organizatorilor si tuturor participantilor la acest „REVELION ROCK”, felicitam sincer pentru efortul depus inclusiv oamenii care se vad mai putin si uram mult succes pentru organizarea urmatoarei editii de la care avem obligatia de a participa !!!
Benedek Robert – RRR
Va invitam sa ascultati interviurile realizate la fata locului , incepand de astazi, la: www.romanianrockradio.caster.fm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here