A murit James Last! R.I.P!

0
92

James Last în 1974. Photograph: Cine Text/Sportsphoto Ltd /Allstar
James Last în 1974. Photograph: Cine Text/Sportsphoto Ltd /Allstar

James Last a murit marți, în casa sa din Florida, la vârsta 86 de ani. De-a lungul carierei sale impresionante(a debutat în 1959 și s-a retras în 2011) a lansat peste 200 de albume, dintre care multe dintre ele au avut o temă anume, unele fiind dedicate unor muzicieni precum Abba, Motown, Andrew Lloyd Webber, Bach și Vivaldi, pentru a enumera doar câțiva.Pe Caribbean Nights (1980), unul dintre cele 7 albume înregistrate în acel an – a inclus și 3 coveruri Bob Marley.
 
James Last s-a născut în 1929 la Bremen, Germania și a învățat muzică la Wehrmacht în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război a devenit muzician în grupuri de dans, apoi orchestrator și șef de orchestră. A devenit cunoscut în 1965 cu albumul Non-Stop Dancing, care era de fapt un medley de hituri pop din vremea respectivă. Cele 52 de albume care au intrat în topurile din Marea Britanie l-au făcut al doilea cel mai bine vândut artist din toate timpurile după Elvis Presley. De-a lungul carierei a vândut peste 100 de milioane de albume.
James Last a declarat în mai multe interviuri că datorează succesul hiturilor pop incluse în repertoriu și sound-ului orchestrei sale. „Oamenii știu cum cântă James Last. Am creat un stil. Iar în ziua de azi sunt foarte multe trupe care cântă dar nu au stil. Cred că facem ceva original cu muzica aceasta. Iar sound-ul nostru provine din orchestrație. Fără aceste elemente nu am fi avut succes”.
 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here