A murit Juliette Greco. R.I.P!

Articol preluat de pe site-ul RFI

0
175

Cântăreaţa care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori celebri, precum Leo Ferré, Jacques Prevert sau Serge Gainsbourg, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 93 de ani.

Anunțul a fost făcut de Agenția France Presse, înștiințată de familia celebrei cântărețe:

„Juliette Greco s-a stins miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în casa ei atât de iubită de la Ramatuelle (sud-estul Franţei – n.r.). Viaţa ei a fost ieşită din comun. Ea făcea să strălucească cântecul francez şi la 89 de ani”, a adăugat familia.

Greco suferise un accident vascular cerebral în 2016, an în care şi-a pierdut şi singura fiică, Laurence-Marie.

„Îmi lipseşte teribil. Raţiunea mea de a trăi este să cânt! Să cânţi, este ceva total, este corpul, instinctul, capul”, declara cântăreaţa, într-un interviu apărut în luna iulie în săptămânalul „Telerama”.

„O foarte mare doamnă a plecat dintre noi„, a declarat pentru France Presse Alexandre Baud, producătorul ultimului său turneu.

„Juliette era obosită de ceva timp, dar şi-a păstrat spiritul extrem de viu, după cum stă mărturie şi interviul său pentru Telerama”, a adăugat el.

Juliette Greco s-a născut pe 7 februaie 1927 la Montpellier, în sudul Franţei.

În 1949 a cântat pe scena cabaretului „Le boeuf sur le toit”, unde interpreta texte de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert.

În 1953 s-a căsătorit cu actorul de comedie Philippe Lemaire, de care a divorţat în 1956, la doi ani după naşterea fiicei lor Laurence-Marie.

În 1966 s-a căsătorit cu actorul Michel Piccoli, de care s-a separat în 1977. În 1988 s-a căsătorit cu pianistul Gerard Jouannest.

Juliette Greco a avut un turneu de adio în 2015.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here