A murit Lucky Marinescu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

0
103

lucky marinescu
sursă foto: TopRomanesc.ro

Articol preluat din Adevărul
Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu, una dintre cele mai difuzate şi apreciate voci ale anilor ’70, a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani.
Lucreţia „Lucky“ Marinescu s-a născut pe 12 iulie 1934 în oraşul Cahul, atunci România, azi în Republica Moldova. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca, iar artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima“. A debutat la Teatrul de Operetă şi mai apoi şi-a continuat activitatea la Teatrul de Revistă „Contantin Tănase“ şi la Teatrul „Savoy“ din Bucureşti.
Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu“ din Bucureşti cu care a făcut turnee în Europa. A cântat pe scene mari ale lumii, printre care Olympia din Paris, Teatrul de Revisă Bobino (Montparnasse, Paris), Oktiabriskaya (Moscova), Lucerna (Praga), Teatrul de Vară (Roma), Palatul Culturii (Varşovia), Friedrichstadtpalast (Berlin).
Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat“ (1999), „Cele mai frumoase melodii“ (2000), „Cântec drag“ (2003), „Nu mă uita, Lucky“ şi „Cuvinte de iubire“ (2008).
Puteți citi mai multe aici:
http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/a-murit-lucky-marinescu-interpreta-muzica-usoara-83-ani-1_5a57874adf52022f75687fa5/index.html
 

 

 

 

 

 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here