IN MEMORIAM MARCEL DRAGOMIR (13.08.2011)

0
119

MARCEL DRAGOMIR LA PSIHOLOGUL MUZICAL (2011)În urmă cu două ore, Rareş Dragomir, fiul compozitorului Marcel Dragomir, a postat următorul mesaj pe Facebook:
Cu mare durere în inimă şi în suflet vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică … a plecat la ceruri… acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze tăticul meu scump şi iubit!”.

Născut la Câmpina (30.10.1944) a mers la şcoală în oraşul natal, după care muzica l-a adus şi aşezat în Capitală. A absolvit Liceul de muzică „George Enescu”, secţia clarinet (1966) iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (1971). O vreme a predat lecţii de clarinet şi saxofon la Şcoala Populară de Artă. A fost redactor la  Radioteleviziune. Şi-a amintit cu plăcere de anii în care a făcut parte din grupul soul Modern Group (printre colegi se aflau Petre Magdin şi Marius Ţeicu). În 1972 a apărut prima sa compoziţie, acceptată şi interpretată de Aurelian Andreescu („N-aştepta”). Un an mai târziu a obţinut primul premiu, cel de la „Tele-Top”. De atunci lista şlagărelor n-a încetat. Premiile de la Mamaia au contat mult.

Pe 13 august 2011, Marcel a fost invitatul lui Andrei Partoş la Psihologul muzical. Puteţi (re)asculta această ediţie aici:

sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here