A murit Marina Scupra. Dumnezeu să o odihnească în pace!

0
358

Marina Scupra 2016 Radio Romania
Fotografie făcută într-o pauză, pe scaunul din regia de emisie (Radio România), pe care i l-a cedat colega noastră Diana Croitorescu, o admiratoare a Marinei Scupra.

Marina Scupra a murit duminică, la vârsta de 49 de ani. Născută pe 24 decembrie 1967, ea fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu câteva luni. Marina Scupra a debutat, în 1973, în emisunea „Prietenii lui Aşchiuţă”. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia „Joc de copii”, compusă de Laurenţiu Profeta.  În 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducţie”, din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună.
Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu”. Era profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti.
Pe 24 decembrie 2016, chiar de ziua ei, Marina Scupra a venit pentru prima dată în emisiunea lui Andrei Partoș, „Psihologul muzical” (Radio România Actualități). A stat 3 ore alături de ascultătorii postului public de radio (timp în care am primit peste 600 de mesaje!) și ne-a povestit despre debutul în TVR, despre Trofeul de la Mamaia, despre numeroasele spectacole susținute la Teatrul de Revistă C. Tănase. A vorbit despre cât de greu e să realizezi un CD, deși ai peste 30 de ani de carieră. Puteți (re)asculta cele 3 ore aici:


 
 

Reacții culese de pe Facebook:

 
Mircea Rusu: Marina Scupra.Nu cunosc ( ceea ce nu-nseamna ca nu sunt) in afara de Andrei Partos pe nimeni in drept pamantesc si ceresc , din toata media de oricare-ar fi ea, sa scrie despre disparitia tragica a Marinei Scupra. Stiu sigur pentru ca acum un an sau doi, de ziua ei, a fost invitata emisiunii lui. Dar cu o floare…In rest titlurile prezinta anunta pierderea unei celebritati de care i-a durut la patina decenii la rand. E cel putin bizara si cinica raportarea la celebritate.Si o contradictie in termeni . Se presupune ca o celebritate este un cumul de cariera, de admiratori, de respect, de acces neingradit la comunicare cu cei ce i-au conferit acest statut. Chiar si daca ar anunta oficial retragerea din activitate , celebritatea ramane firesc in comunicare . Fie pur si simplu , fie urmare a experientei si probitatii profesionale ce oricand pot fi de folos. Decenta pentru cei ce i-au acoperit cu uitare numele, obliga la tacere. Ca minim respect pentru cei ce au iubit-o si au trait cu muzica ei. Cu astfel de titluri , ii mai omoara inc-o data sufletul aflat inca prin preajma. Si-si reconfirma statutul de gropari ai muzicii din aceasta tara. Si orice alta asteptare e semnul naivitatii sau putinatatii mintii. Sunt pe drum si Gyusi schimba posturile fm . Si spune dinainte cine urmeaza sa cante la fiecare post , dintre muzicienii romani . Pe 100 km , un singur rateu. Clar , nu ? Asadar Marina Scupra , cantareata ce afisa o fata de copil rasfatat si increzut, sufletul profund din spatele aparentelor, povestea unui succes , colega noastra a tuturor , a murit. Am oprit masina si-am coborat. Stau in iarba si-i pun numele pe doua fire pe care un vant moale le adie usor , punandu-l pe altele
si altele, tot mai departe…Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!
 LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here