A murit Neil Peart (Rush) (12.09.1952 – 7.01.2020). R.I.P.!

0
240

Neil Peart, bateristul și textierul grupului canadian Rush, a murit la vârsta de 67 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de Elliot Mintz, purtătorul de cuvânt al familiei și de Meg Symsyk, PR-ul grupului. Artistul fusese diagnosticat cu cancer pe creier.

Într-o declarație de presă comună, Geddy Lee și Alex Lifeson l-au numit pe Neil Peart: „prieten, frate, coleg de peste 45 de ani care a dat dovadă de mult curaj în lupta cu cancerul. Îi rugăm pe prieteni, pe reprezentanții mass-media și pe fani să respecte familia în aceste momente grele. Cei care doresc, pot dona în amintirea lui Neil Peart, oricărei organizații care îi sprijină pe bolnavii de cancer. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Pe 7 decembrie 2015, Neil Peart a anunțat în cadrul unui interviu că se va retrage din muzică. Totuși, Geddy Lee a insistat că declarația lui Peart a fost scoasă din context, subliniind faptul că bateristul urmează să ia o pauză. Însă, în ianuarie 2018, Alex Lifeson a confirmat că trupa Rush își încetează activitatea în urma problemelor de sănătate cu care se confrunta Neil Peart. În ultimii ani de viață, Neil Peart a locuit cu familia (soția, Carrie Nuttall, și fiica, Olivia) în Santa Monica, California. După o luptă lungă cu cancerul, Neil Peart a decedat pe 7 ianuarie 2020.

Câteva interviuri:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here