A murit Percy Sledge. R.I.P!

0
16

Percy SledgeSolistul american Percy Sledge a murit, marţi (14 aprilie), în Baton Rouge (statul Louisiana, SUA), la vârsta de 73 de ani, anunţă agentul său, Steve Green, citat de ABC News.

Percy Sledge fusese diagnosticat cu cancer la ficat în 2014.
Născut în statul Alabama (25 noiembrie 1941), Percy Sledge a devenit celebru în anul 1966, cu hitul „When a Man Loves a Woman“, care a ajuns pe locul I în SUA. În 1987, piesa a ajuns pe locul 2 în Marea Britanie, după ce a fost folosită în reclama pentru Levi’s jeans. În afară de hitul „When a Man Loves a Woman“, Percy Sledge s-a remarcat cu piese precum „Warm and Tender Love“, „It Tears Me Up“, „Out of Left Field“ şi „Take Time to Know Her“, potrivit Rock & Roll Hall of Fame.
Piesa „When a Man Loves a Woman“ l-a menținut în permanență în atenția publicului, aceasta fiind inclusă în coloana sonoră a mai multor filme, printre care The Big Chill și The Crying Game. În 1979, Bette Midler a înregistrat un cover al acesti piese, iar în 1991, versiunea lui Michael Bolton a ajuns pe prima poziție în topuri.
În anul 1989, Percy Sledge a obţinut Premiul pentru o Carieră de Succes decernat de Fundaţia Rhythm and Blues (R&B), iar în 2005 a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame.
 
În 2013, Percy Sledge a lansat piesa „The Gospel of Percy Sledge“.
 
https://youtu.be/FOaDgS1RKK0

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here