A murit Udo Jürgens

0
43

Udo JürgensUdo Jürgens a murit duminică după-amiază în urma unei crize cardiace. Artisul avea de 80 de ani.
El a început să se simtă rău în timp ce se afla în cantonul Thurgau din nord-estul Elveției. A fost imediat spitalizat la Münsterlingen dar medicii nu au mai putut face nimic.
Directorul său de turneu Freddy Burger și orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat „șocați de moartea bruscă a unui prieten și unui mare artist după succesul răsunător al ultimului său concert” care a avut loc în data de 7 decembrie pe Hallenstadion din Zurich.
Pe parcursul carierei sale, Udo Jürgens a compus peste o mie de melodii dintre care multe titluri de succes, a realizat cincizeci de albume și a vândut peste 100 de milioane de discuri.
Π1966, Udo Jürgens a câștigat concursul Eurovision cu piesa „Merci cherie”, care s-a vândut în peste 100 de milioane de unități.
 
Născut pe 30 septembrie 1934, Udo Jürgen Bockelmann, a fost un compozitor și un solist cu numeroase hituri într/o carieră de peste 50 de ani. Unul dintre primele sale hituri este Reach For The Stars, piesă cu care Shirley Bassey a ajuns pe locul I în topurile din Marea Britanie în 1961.
 
În 1964, a reprezentat Austria pentru prima dată la Eurovision cu piesa Warum Nur Warum, care i-a adus un respectabil loc 6. Piesa a devenit hit, sub numele Walk Away, având text în limab engleză, în interpretarea lui Matt Monro.
În 1965, a revenit la Eurovision cu Sag Ihr, Ich Lass Sie Grüßen, piesă compusă alături de Frank Bohlen, Frank Bohlen, și s-a clasat pe locul 4, acesta fiind cel mai bun rezultat pentru Austria la vremea respectivă.
 
În 1966, a urcat din nou pe scena Eurovisionului interpretând piesa Merci cherie, cu care a și câștigat concursul. Piesa a intrat imediat în topurile din Austria, Belgia, Olanda, precum și în Marea Britanie (cu text în limba engleză interpretată de Vince Hill). Piesa a fost tradusă în multe limbi: poloneză, italiană, română pentru a aminti doar câteva.
 
În anii următori a lansat numeroase hituri (compoziții proprii), cum ar fi Griechischer Wein, Aber Bitte Mit Sahne, Mit 66 Jahren, Buenos Días, Argentina (piesă pe care a cântat-o alături de Naționala Germaniei în 1978).
Bing Crosby este doar unul dintre artiștii faimoși care i-au cântat piesele.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here