A murit Victor Socaciu (n. 14 ianuarie 1953, Brașov – d. 27 decembrie 2021). Dumnezeu să-l odihnească în pace!

0
4285

A murit Victor Socaciu (n. 14 ianuarie 1953, Brașov - d. 27 decembrie 2021). Dumnezeu să-l odihnească în pace!Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, astăzi, în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i salva viaţa. Artistul se afla în spital de o lună de zile.

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cântăreţ, chitarist, realizator şi prezentator TV, dar şi politician şi apoi diplomat, s-a stins din viaţă într-un spital din Bucureşti. Încă din luna septembrie starea sa de sănătate se agravase.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!” a transmis fiica artistului, într-un mesaj ppostat pe Facebook.

 

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

„Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.antena3.ro/actualitate/victor-socaciu-a-murit-la-68-de-ani-598307.html

Pe 14 februarie 2021, Victor Socaciu a fost invitatul lui Andrei Partoș la Foc de P.A.E. Puteți urmări episodul aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here