Actrița Luminița Gheorghiu a murit. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
66

Actrița Luminița Gheorghiu a murit. Dumnezeu să o odihnească în pace!Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru rolurile din filme ca „Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu” sau „Poziţia copilului”, a murit la vârsta de 71 de ani.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut în 1 septembrie 1949. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar. A debutat în teatru în 1971, pe scena Studioului Casandra, iar după absolvire a fost repartizată la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani.

În 1975 a jucat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1976 până în 2003 a jucat pe scena „Bulandra”.

Actriţa şi-a început cariera cinematografică în urmă cu mai bine de trei decenii, iar primul rol important în film a fost Catrina din „Moromeţii” (1987), regizat de Stere Gulea.

Două decenii mai târziu, a fost premiată la nivel internaţional pentru interpretarea din „Moartea domnului Lăzărescu” (r. Cristi Puiu, 2005). Rolul asistentei medicale i-a adus, în 2007, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film de la Los Angeles.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/actrita-luminita-gheorghiu-a-murit-era-cunoscuta-pentru-roluri-din-morometii-sau-moartea-domnului-lazarescu-1586017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here