ACUM 5 ANI MULȚUMEAM, AZI N-AȘ MAI FACE-O. 5.09.2022

0
500

ACUM 5 ANI MULȚUMEAM, AZI N-AȘ MAI FACE-O. 5.09.2022Amabil cum îl știți, Facebook îmi scoate în față amintiri, postări din trecut. Acum 5 ani, bucuros nevoie mare că am scăpat de o oprație de hernie inghinală, îi mulțumeam doctorului T. Buliga, chirurgul de la Spitalul Sanador care a efectuat intervenția. Contra cost, ca să nu credeți că am avut vreun avantaj pentru că aș fi vreo persoană cunoscută, sau că-s fiu de medic. Așa am simțit eu atunci, că e normal, să mulțumesc. Mulțumesc și acum prietenelor care m-au ajutat financiar și moral în acele momente grele pentru mine.

A trecut o vreme, m-am dus la consult (plătit, firește, că așa-i la privat) și i-am spus că am dureri, că nu e o.k. Mi-a zis să apăs acolo cu pumnul și trece, că e posibil să fi secționat un nerv, ce mare scofală. Parcă a zis ceva și de un unguent, un diclofenac, parcă. A mai trecut un an, am rămas cu o zonă insensibilă (ca și cum ar fi anesteziată) și mi-a apărut o gâlmă la locul operației.

Am fost la alți medici, care s-au jenat să spună ferm cum stau. Îl cunoșteau pe marele chirurg, unul i-a fost chiar student. Practic m-am ales cu o afecțiune permanentă. Am scăpat de hernie, am dobândit ceva mult mai rău. Dureri, junghiuri, la efort ba și fără efort. Gâlma a crescut și va trebui operată. O voi face undeva.

După câteva ecografii (cele de părți moi se fac rar) mi s-a spus că nu s-a reactivat hernia, așa că problema e cea de acum 5 ani, postoperatorie. Sigur, chirurg celebru, necontestat, nu greșește. N-am motive să inventez așa o poveste, dar dacă FB a fost așa drăguț, trebuie s-o spun că la mine a greșit și că mi-a afectat existența în mod direct.Nu e greu de intuit la ce fel de funcții naturale mă refer. Atunci aveam 68, acum am 73. „Noroc” că am făcut copil la 62! De ce să păstrez pentru mine un astfel de secret?

Responsabilitatea medicilor e mare, dar dacă juridic nu am ce-i face(și dacă aș avea, n-aș face așa ceva), dacă medical nu mă poate ajuta cu nimic (după cum a spus), măcar o palmă morală să încaseze, el și alții ca el, vedete-roboți în meseria lor.

P.S. Ca să nu pară că mă dau mare,că sunt vanitos, precizez că n-am nicio dovadă că aș fi devenit tată biologic, dar sunt în acte. Partea asta o știu pentru că m-am dus singur și nesilit de nimeni să-l declar. Are aproape 11 ani.De 9 luni nu știu nici ce face, dar e important să fie sănătoși atât el cât și mama lui. Cine l-a văzut, a afirmat că nu semănăm deloc. Atât!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here